Connect with us

Hirdetés

technokrata

Xerox: fejlődés a fenntarthatóság és a közösségi programok területén

Laptop

Xerox: fejlődés a fenntarthatóság és a közösségi programok területén

A Xerox jól teljesített az üzleti etika, a munkakörnyezet és a változatos alkalmazotti kör területén is

Budapest, 2008. november 26. – A Xerox kiadta 2008. évi, a társadalmi felelősségvállalásról szóló beszámolóját, amely azokat a több évtizede alkalmazott irányelveket és munkásságot részletezi, amelyeken mentén kifejlődött a Xerox társadalmi felelősségvállalási politikája. A dokumentum olyan fontos mérföldköveket említ, mint az üvegházhatású gázok kibocsátásának 21 százalékkal történő visszaszorításért 2002-ben indított nemzetközi program, illetve a változatos beszállítói kör alkalmazásáért, az etikus működésért, valamint az újításokért járó elismerések.

A beszámolóban a vállalatirányítással és üzleti etikával, az ügyfelek adatkezelésével és elégedettségével, a dolgozói kör változatos összetételével, valamint az alkalmazottak fejlesztésével, a környezetvédelmi kezdeményezésekkel, a vállalati támogatásokkal és további területekkel kapcsolatos ismertetők és mérőszámok szerepelnek.

A következőkben megemlítünk néhány megvalósított célkitűzést és fontos mérőszámot a 2008-as beszámolóból:

Fenntartható fejlődés

A Xerox jelentős fejlődést mutatott a környezetvédelmi fenntarthatósági célok elérése, különösen a klímavédelem és a fenntartható papíréletciklus területén. A vállalat jó úton halad az üvegházhatású gázok mennyiségének mérséklése felé, ahol a cél a 25 százalékos csökkentés 2012-ig. A Xerox a 2002 és 2007 között eltelt öt év alatt energiafelhasználását 19, míg az üvegházhatású gázok kibocsátását 21 százalékkal csökkentette. A klímavédelmi lépések támogatása értelmében a 2007-ben bevezetett új termékek 80 százaléka megfelel az USA Környezetvédelmi Hivatalának szigorú Energy Star követelményeinek.

Az irodai nyomtatókhoz és fénymásolókhoz használt papírok egyik legnagyobb forgalmazójaként a Xerox a fenntartható papíréletciklus megvalósításán dolgozik. A vállalat kiérdemelt egyebek mellett egy olyan elismerést, amely végigköveti és tanúsítja az erdőből kikerülő termékek útját az értékesítési láncon belül, egészen a végfelhasználóig.

A Xerox ezenkívül a közelmúltban két elismerést is kapott, amellyel a gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi területen végzett tevékenységét díjazták. A vállalatot a tavalyi év után 2008-ban is listázták az Észak-Amerikára vonatkozó Dow Jones Fenntarthatósági Indexeken. A mutatószámok azoknak a vezető társaságoknak a pénzügyi teljesítményét jelzik, amelyeknél kulcsfontosságú a fenntartható fejlődés. A Dow Jones Fenntarthatósági Indexek jelöltjeit alapos vizsgálatnak vetik alá, hogy felbecsüljék a cégeknél a vállalatirányítást, a kockázatkezelést, a márkázást, a klímaváltozás csökkentése érdekében tett lépéseket, a beszállítói lánc és a munkavállalók kezelését. A Xeroxot a KLD független kutatóintézet is hét indexén listázta, elismerve ezzel a vállalat nemzetközi előírásoknak is megfelelő, társadalmilag felelős tevékenységét.

A Xerox környezetvédelmi programja nemcsak a társaság ökológiai lábnyomának csökkentésére terjed ki, hanem az ügyfelek zöldebbé válását is elősegíti. Ezt a célt szolgálják például a kizárólag egy funkcióra képes irodai eszközöket kiváltó, másolásra, faxolásra, nyomtatásra és szkennelésre képes Xerox multifunkciós berendezések.

Vevők

A Xerox a lehető legteljesebb szolgáltatás nyújtására törekszik felhasználói felé. Ez magában foglalja többek között a vevőkkel kapcsolatos információk engedély nélküli felhasználásának megakadályozását, a Xerox termékek és a bennük tárolt anyagok biztonsági adatainak megőrzését, valamint a hálózat biztonságát garantáló termékek tervezését és biztonsági megoldások fejlesztését.

Közösségi munka

Az emberközpontúság a kezdetektől fogva a Xerox vállalati kultúrájának része. A cég évente mintegy 12,5 millió amerikai dollárt fordít különböző szervezetek támogatására. A támogatások köre kiterjed a munkára való felkészülést megalapozó oktatásra, mint amilyen például a Xerox technikai tanulmányokat támogató ösztöndíjprogramja kisebbségek részére (Xerox Technical Minority Scholarship Program), amely tavaly 122 rászoruló diák részére biztosított ösztöndíjat. Szintén idesorolható a tudományos és technológiai programok, robotikai versenyek és a közösségi projektek támogatása.

Munkavállalók

A Xerox hisz abban, hogy a kellemes munkakörnyezet kialakítása erősíti a dolgozók versenyképességét. A vállalat értékeli a másságot, díjazza a jó teljesítményt, kiváló lehetőséget kínál a fejlődésre, és segít az alkalmazottaknak, hogy megfelelő egyensúlyt tudjanak kialakítani munkájuk és magánéletük között. A Reputation Institute az Amerikai Egyesült Államokban végzett felmérés alapján a Xeroxot a tíz legelismertebb vállalat közé sorolta, ami a Forbes magazinban is megjelent.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés