Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkezett az Opera Mini 5 béta

Laptop

Megérkezett az Opera Mini 5 béta

A norvég Opera Software, a világ első számú mobilböngésző szoftvergyártója szerdán elérhetővé tette az Opera Mini 5-ös böngészőjének tesztverzióját. Az Opera Mini volt a cég zászlóshajója az elmúlt években.

A szoftvergyártók általában több egymást követő teszt verziót is piacra dobnak, így a felhasználói visszajelzések segítségével véglegesíthetik böngészőjüket.

A legtöbb mobilos internetező az Operát használja (25%), melyet az Apple követ (22%) és a Nokia (21%) – derül ki a StatCounter webelemző cég adataiból. Azonban a piac megbolydulni látszik, hiszen a Google is színre lépett, valamint a Mozilla is tervez a közeljövőben.

Az Opera számos mobilszolgáltatónak és mobiltelefon-gyártónak értékesíti böngészőjét, melyet aztán a felhasználó ingyenesen tölthet le, míg az Apple és a Nokia böngészői csak az adott márka internetezőiről ad képet, írja a Reuters.

Az Opera mobilböngészőjét nem nagyon ismerik Amerikában, ugyanakkor a GetJar alkalmazás katalógusából 25 millió alkalommal töltötték le. A jelenlegi legfrissebb verziót 7 millióan.

Ezzel az Opera messze a legnépszerűbb mobil alkalmazás a GetJar-nál, de az Egyesült Államokban magát a katalógust sem ismerik. Az Opera Mini támogatja a Flash-t, ráadásul amíg a Mozilla Alapítvány nem áll elő Fennec nevű mobilböngészőjével, addig konkurenciája sincs.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés