Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leépítések és költségcsökkentés az Electronics Arts-nál

Laptop

Leépítések és költségcsökkentés az Electronics Arts-nál

Az Electronics Arts (EA), a világ második legnagyobb szoftverjáték kiadó vállalata 641 millió dolláros éves veszteséget könyvelt el. A részvények emelkedésnek indultak, miután a cég felgyorsította költségcsökkentési terveit.

A költségkímélés hírére a részvények 10 százalékot emelkedtek. A vállalat egyben bejelentette, hogy kevesebb játékot fog kiadni a vállalat a Nintendo Wii konzolra, miután sorozatban nyolc negyedév óta folyamatosan csökken a játékok iránti kereslet.

A cég a korábban bejelentett ezer állás megszüntetése mellett további 100 munkahelyet fog felszámolni a 2010-es költségvetési évben, illetve 500 millió dollárt fog lefaragni a kiadásaiból. A kaliforniai székhelyű cég még decemberben jelentette be, hogy valószínűleg be fognak zárni stúdiókat, és ezzel együtt 1000 állást szüntetnek meg.

A kiadáscsökkentések miatt számos játék, így a Sims 3, a Godfather 2 és a Dragon Age kiadásai csúszni fognak, ezeket a szoftvereket a 2010-es költségvetési évben fogják piacra dobni. Az EA nem áll le a fejlesztésekkel, a Wii játékkonzolra készít egy Fittness programot, amivel a nőket akarják megcélozni, illetve egy saját kiadású teniszjátékot – adta hírül a Bloomberg.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés