Connect with us

technokrata

Hamburger, sült krumpli, kóla

Laptop

Hamburger, sült krumpli, kóla

A Novell menüben kínálja adatközpont megoldásait.

A Novell Magyarország rendhagyó módon a Burger Kingben tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Novell az egyetlen szállító, amely PC-s szerver környezetben menüben tudja kínálni adatközpont-megoldásait. A Novell mind a kiépítési, felügyeleti és mérési területeken integrált megoldásokkal rendelkezik, illetve – ahogy ez a klasszikus menük esetén is szokás – több komponens együttes megvásárlása esetén akár jelentős kedvezményeket is biztosít. Mint a cég egy nemrégiben készített hazai felmérése is kimutatta, a hazai informatikai vezetők számára az adatközpontokban a legfontosabb kihívást a nehéz felügyelhetőség, a magas üzemeltetési költségek és a nehezen meghatározható feladatprioritások jelentik. A Novell adatközpont megoldásai ezen kihívások leküzdésében is segítik az informatikai vezetőket, mivel a vállalat adatközpont-stratégiája éppen arra irányul, hogy rugalmas, költséghatékony és mind a fizikai, mind a virtuális infrastruktúra estén jól felügyelhető megoldásokat kínáljon.

A Novell adatközpont-felmérésének célja, hogy rávilágítson, a hazai informatikai vezetők milyen megoldásokat használnak jelenleg adatközpontjaikban, azokkal mennyire elégedettek, mi okozza számukra a legnagyobb kihívást, illetve milyen fejlesztéseket terveznek adatközpontjaikban a jövőben.

A Novell felmérésének fontosabb megállapításai:
-A megkérdezettek adatközpontjaiban a Windows szerverek aránya 43 százalék, a Linux szerverek aránya pedig 32 százalék. A válaszadók 96 százaléka használ Linux operációs rendszert adatközpontjában, a fennmaradó 4 százalékuk pedig tervezi a bevezetését.
-A Linux szervert használó válaszadók 82 százaléka költséghatékonysága, 80 százaléka a stabilitása és megbízhatósága miatt alkalmazza a Linuxot adatközpontjukban, és 62 százaléka használja azért, mert biztonságos.
-A megkérdezett informatikai vezetők 60 százaléka tervezi, hogy növeli adatközpontjában a Linux szerverek számát.
-A megkérdezettek 56 százaléka már használ virtualizációs technológiát adatközpontjában, további 26 százalékuk pedig maximum 3 éven belül tervezi a bevezetését.
-A virtualizációt már használó vagy a bevezetését tervező válaszadók 60 százaléka szeretne további fizikai gépeket virtualizálni, 58 százalékuk a helykihasználást, 56 százalékuk pedig az adatközpont energiafogyasztását szeretné javítani.
-A megkérdezettek 30 százaléka tervezi, hogy 3 éven belül bevezet a nagyvállalatok, és nagyobb intézmények számára ajánlott üzleti szolgáltatások felügyeletét (BSM) szolgáló megoldásokat.
-A BSM megoldást bevezetni készülő válaszadók 26 százaléka a szolgáltatási szintek (SLA) valós idejű mérése, 22 százaléka pedig az alkalmazásokra és szolgáltatásokra gyakorolt hatások valós idejű nyomon követése miatt tervezi használni a megoldást.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin