Connect with us

Hirdetés

technokrata

Meg kell lépni a szükséges óvintézkedéseket

Adatvédelem

Meg kell lépni a szükséges óvintézkedéseket

Meg kell lépni a szükséges óvintézkedéseket

Konténerrel a mobilos zsarolóvírusok ellen

Ön belegondolt már abba, milyen érzés lehet, ha hirtelen egyik pillanatról a másikra semmihez nem fér hozzá a telefonján? Nem éri el a képeit és a dokumentumait, nem tud megnyitni egy névjegyet sem a kontaktlistában?

 

Ez akkor is sokkoló, ha csupán a személyes fotóinkról és fájljainkról van szó, ha azonban vállalati tulajdonú adatokat is érint, akkor még komolyabb károkhoz vezethet. A mobilos zsarolóvírusok ugrásszerű terjedésével pedig egyre nagyobb az esély arra, hogy ilyen történjen. A Novell szakértői szerint szerencsére csökkenthető a kockázat, ha konténertechnológiával is óvják az érzékeny fájlokat, alkalmazásokat és erőforrásokat.

A WannaCry példája megmutatta, hogy egy zsarolóvírus óriási pusztításra képes, és ezektől a rosszindulatú szoftverektől nincs biztonságban a nagyvállalatok és szervezetek jelentős része. A ransomware-ek azonban nem csak az asztali gépeket és vállalati szervereket képesek megfertőzni. Egyre több olyan zsarolóvírus létezik, amely a mobileszközökre jelent veszélyt.

 

Túszul ejtett okostelefonok

Egy friss kutatás szerint az Androidos rendszerekre írt ransomware-ek száma több mint 50 százalékkal nőtt az elmúlt év során. Az ilyen jellegű, rosszindulatú programok e-mailben is terjedhetnek, illetve gyakran ártalmatlannak tűnő alkalmazásnak álcázzák őket, amelyeket általában külső, a Google Play áruháztól független, ellenőrizetlen alkalmazástárakból töltenek le a gyanútlan felhasználók.

Bárki, aki már kereste kétségbeesetten a telefonját, esetleg egy lemerült akkumulátor vagy mobilnetkeret miatt nélkülözte a karnyújtásnyira lévő, létfontosságú információkat, átérzi, mekkora veszteség lehet egy zsarolóvírus miatt zárolt okostelefon. Ha a készüléken vállalati erőforrások, adatok és alkalmazások is elérhetők, a kár még nagyobb lehet, és akár a céges információk is veszélybe sodródhatnak.

 

Védelem professzionális eszközökkel

Szerencsére a szervezetek számára rendelkezésre állnak különféle lehetőségek azon kívül is, hogy remélik a legjobbakat, illetve nyomatékosan felhívják a felhasználók figyelmét a mobil vírusirtók és a körültekintő mobilhasználat fontosságára. A megfelelő megoldások segítségével a vállalatok maguk is tehetnek azért, hogy csökkentsék a zsarolóvírusokkal járó kockázatokat.

A ZENworks Mobile Workspace mobil alkalmazásmenedzsment megoldás például konténertechnológiát alkalmazva teszi lehetővé a vállalatok számára, hogy egy általuk felügyelt munkaterületen keresztül biztosítsanak mobil hozzáférést az alkalmazottak számára a céges alkalmazásokhoz, és jobban védjék az adatokat.

 

Minden konténerben, biztonságban

Az eszköz számos hasznos funkciót kínál az informatikai szakemberek és felhasználók számára, amelyek többek között a rosszindulatú támadásokkal járó kockázatokat is csökkentik. Például mobil e-mailhozzáférést is magában foglal, amelynek köszönhetően biztonságos mobil konténeren keresztül lehet elérni az elektronikus leveleket.

A kontaktlista és a naptár szintén konténerizált, ennek köszönhetően a naptárbejegyzések, valamint az alkalmazottak, ügyfelek és partnerek személyes adatai és elérhetőségei biztonságos, elkülönített helyen tárolódnak. Így egy esetleges ransomware támadás esetén is kisebb annak a veszélye, hogy ezekhez is hozzáférnek a támadók vagy maga a rosszindulatú szoftver.

A megoldás lehetőséget nyújt továbbá arra, hogy a felhasználók biztonságos kapcsolaton keresztül, mobil böngészőből érjék el a vállalat intranetfelületét és egyéb webes alkalmazásait, ami szintén nagyobb biztonságot garantál a céges erőforrások és információk számára.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés