Connect with us

technokrata

Az iWiW technikai hátterét a Sun biztosítja

Laptop

Az iWiW technikai hátterét a Sun biztosítja

A Sun Microsystems több termékét vezették be Magyarország legnagyobb látogatottságú közösségi oldalán, az iWiW-en. A közösségi oldalon szeptember óta havonta megújuló, 100 MB-os feltöltési kerettel megnövekedett képtárhely várja a látogatókat, amelynek technikai hátterét Sun Fire X4540-es szerverek és a Sun Blade 6000 Modular System pengeplatformja biztosítja.

Az új rendszert a képtárhely megnöveléséhez vásárolták a közösségi oldal üzemeltetői, hiszen a Sun tároló szerverei, köztük kifejezetten az X4540-es jól használható olyan környezetben, ahol nagy statikus adattömeget kell folyamatosan elérhetővé tenni. Az iWiW közel 4 millió felhasználója által tárolt több mint 25 millió kép és a kibővített szolgáltatás iránti megnövekedett igényt a Sun rendszere kifogástalanul kiszolgálta az eddigi majdnem fél éves tapasztalat alapján.

A kiválasztást hosszas tesztelés előzte meg, mely során nem csak a különböző gyártók eszközeit, hanem teljes rendszerek, platformok ár/teljesítmény arányát vizsgálták. A Sun eszközeivel és megoldásaival a kép és thumbnail kiszolgálás teljesítménye több mint 4-szeresére nőtt, a kiszolgálás ideje 0,3 sec alá csökkent.

“A képmegosztást, mint az iWiW egyik legnépszerűbb funkcióját kiemelt projektként kezeljük, ezért is volt fontos egy stabil, megbízható technikai háttér. Már a tesztelési stádiumban látszott, hogy Sun platformon korábban nem várt teljesítménynövekedés fog jelentkezni, pedig a léc magasra volt állítva. Az új eszközök integrációja és a migráció teljesen zökkenőmentesen, egyetlen éjszaka alatt, leállás nélkül történt. Ehhez közvetlenül a Sun Microsystems szakembereitől is nagyon jó támogatást kaptunk. Kellemes meglepetés volt számunkra a Sun szerverek menedzselhetősége is, mely új lehetőségeket nyitott meg az üzemeltetők előtt.

Az új funkciót nagy örömmel fogadta a közösségünk és nagy sikert jelentett számunkra a gond nélküli technikai átállás. A jövőben további fejlesztéseket is tervezünk, amelynél továbbra is számítunk a Sun segítségére”- nyilatkozta Bacskai András, az Origo Zrt. operatív igazgatója.

“A Sun szakemberei számára is izgalmas feladatot állított az iWiW rendszere. Az általunk kiépített rendszerben bőven van tartalék, illetve rugalmasan skálázható a bővülő igényekhez. Az olyan megoldások, mint a ZFS a későbbiekben tovább növelheti a rendszer rugalmasságát és megbízhatóságát.”- mondta el Pogácsás Sándor, a Sun Microsystems mérnöke.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone
drón

Dotkom

Bonyolódik a drónpilóták helyzete

2021. január 8. péntek
seo

Műszaki Magazin