Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Axis bemutatja a világ legkisebb H.264 videótömörítőjét

Laptop

Az Axis bemutatja a világ legkisebb H.264 videótömörítőjét

Az Axis Communications a hálózati videorendszerek gyártója bemutatta kompakt és költségkímélő, egycsatornás H.264 tömörítésű videótömörítőjét, az M7001-et, amely tökéletesen megfelel az analóg CCTV rendszerek IP alapú videofelügyeleti rendszerré integrálásához.

Apró mérete – kisebb, mint egy mobiltelefon – lehetővé teszi kameraházakban és álcázott alkalmazásokban való használatát, így kiskereskedésekben és bankokban is kiválóan teljesít. A rejtett kamerával ellátott változat az Axis M7001 Covert Surveillance Készletben érhető el.

Az M7001 videótömörítőt úgy tervezték, hogy egy analóg kamera közelébe lehessen installálni. Bármilyen analóg videójelet képes digitalizálni, melyet ezután egy IP hálózatba továbbít (pl. LAN, intranet, internet). A készülék ezen kívül kompatibilis a PTZ és PTZ dóm kamerák speciális funkcióval is (döntés, forgatás és zoomolás).

Az M7001 egyszerre két videojelet képes továbbítani, egyet H.264 formátumban, egyet pedig Motion JPEG-ként, teljes képméretben minden felbontásban egészen D1-ig (720×480 NTSC-ben, 720×576 PAL-ban). Az Axis H.264-es tömörítője drasztikusan csökkenti a minimálisan szükséges sávszélesség és tárolókapacitás nagyságát a képminőség veszélyeztetése nélkül. A felhasználók saját maguk kezelhetik a képbeállításokat – a fényerőt, kontrasztot és színtelítettséget -, így a képeket még a kódolás előtt feljavíthatják. Az M7001 támogatja a mozgásérzékelést is.

Az M7001 a működéséhez szükséges energiát az Ethernet-kábel közvetítésével nyeri, így nincs szükség külön tápkábelre, és az installálás is egyszerűbb. A Covert Surveillance Készletben a rejtett kamerát is az M7001 látja el árammal. A készülék kompatibilis az Axis Camera Station videófelügyeleti szoftverrel és az Axis Application Development Partner programban elérhető alkalmazásokkal is. Az M7001 februártól a Covert Surveillance készlettel együtt és külön is megvásárolható lesz az Axis Communications disztribútorainál.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés