Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezetékes internet-szolgáltatást kínál üzleti ügyfeleinek a Telenor

telenor

Dotkom

Vezetékes internet-szolgáltatást kínál üzleti ügyfeleinek a Telenor

Vezetékes internet-szolgáltatást kínál üzleti ügyfeleinek a Telenor

A három típusú Hiperline szolgáltatás eltérő üzleti igényeket szolgál ki

A vezetéknélküli szolgáltatások mellett már korlátlan adatforgalmú vezetékes internet-hozzáférés is elérhető a Telenornál a közép- és nagyvállalati ügyfelek számára. A bérelt vonali megoldások nagysebességű, szimmetrikus fel- és letöltési sebesség mellett magas rendelkezésreállást biztosítanak. A Hipernetre épülő széleskörű mobilszolgáltatások mellett a szolgáltató ezzel kilép a „mobile-only” szerepből.

A Telenor mobilszolgáltatóként üzleti ügyfeleinek ezidáig mobilinternet alapú, kis- és nagyképernyős mobilinternet-szolgáltatást biztosított, amik mellett egy szűkebb réteget M2M/IoT, tömeges SMS és mobilhíd megoldásokkal szolgált ki. A Telenor Hiperline vezetékes internet-szolgáltatás család bevezetésével azonban már az ismert mobilszolgáltatások mellett három típusú vezetékes adat-hozzáférés közül is választhatnak a Telenor üzleti ügyfelei, akár kiegészítő, akár önálló szolgáltatásként.

A három vezetékes szolgáltatás közös jellemzője a garantált, nagy sebességű, szimmetrikus le- és feltöltési sávszélesség választhatóan 2 és 1000 Mbps között, a 99,5%-os rendelkezésre állás, a 24/7 ügyféltámogatás, a rövid telepítési idő és a rugalmas választási lehetőség a végpont kialakításában:

“Réz vagy optikai alapú kábeles, vagy dedikált vezetéknélküli összeköttetéssel. Ez utóbbi esetben a szolgáltatáshoz kapcsolt ügyfél irodájáig vagy telephelyéig az időigényes és sokszor problémás vezetékes kiépítés helyett egy számára dedikált, zárt frekvenciás vezetéknélküli kapcsolattal kerül kiépítésre, amellyel elkerülhető a telephelyen vagy épületek közötti fizikai hálózat kiépítése. A Telenor Hiperline szolgáltatás igény szerint a hagyományos alközpontot kiváltó MobilAlközpont szolgáltatással, mobil mellékekkel vagy akár asztali GSM készülékekkel is kombinálható.”

Három típusú vezetékes internet-szolgáltatás az eltérő igények kiszolgálására

Telenor Hiperline Bérelt Vonali szolgáltatás

A menedzselt bérelt vonali szolgáltatás állandó, fix telepítésű végpontokat (telephelyeket, irodákat) összekötő Ethernet alapú (L2) szolgáltatás. A megoldás korlátlan adatforgalmat biztosító összeköttetés, amely lehetővé teszi akár távol lévő helyi vállalati hálózatok (LAN) vagy szerverek hatékony és megbízható összekapcsolását, így a különböző városokban lévő telephelyek egy közös, biztonságos hálózatba szervezhetők. Az egyes hálózati végpontok között transzparens átviteli kapacitást biztosít, melyek szabványos Ethernet interfészek használatával csatlakoztathatók, ezáltal a modern vállalati IT saját maga menedzselheti a routing és magasabb funkciókat.

Telenor Hiperline Bérelt Vonali Internet szolgáltatás

A szolgáltatás az előfizető által megjelölt belföldi helyszín és a Telenor között létesített bérelt vonali összeköttetésen keresztül nyújt nagysebességű internet-hozzáférésit, azaz kijáratot a belföldi és nemzetközi internet csomópontok felé. A szolgáltatás egyedi megállapodás szerinti rendelkezésre állással, korlátlan adatforgalommal nyújt elérést a nyilvános internet-kicserélők irányába. A Telenor legalább egy /30-as IPv4 tartományt rendel a szolgáltatáshoz.

Telenor Hiperline IP VPN szolgáltatás

Az új magánhálózati szolgáltatás több, fix telepítésű végpontot (telephelyeket) képes összekötni, mely IP szintű (L3) privát hálózatot biztosít az előfizetők igényei szerint „full meshed” vagy „hub-and-spoke” topológiával, azaz választható, hogy akár centralizált, akár teljesen egyenrangú végpontok közötti kommunikációt támogat. A szolgáltatás egyedi megállapodás szerinti rendelkezésre állással, korlátlan adatforgalommal nyújt elérést a magánhálózathoz (VPN). Ennek megvalósításához az egyes hozzáférési szakaszok összekapcsolása MPLS technológiával történik. Az MPLS alapú IP VPN logikailag két részből áll: gerinchálózatból, amely az MPLS forgalom kezelését végzi, valamint az elérési hálózatból, amely az egyes végpontok elérését biztosítja.

„Folyamatosan követjük ügyfeleink igényeit és visszajelzéseit, egyes új szolgáltatásokkal mi inspiráljuk őket a digitális átalakulásban, mert hiszünk abban, hogy ez jelenti a versenyképesség kulcsát a jövőben. A bérelt vonali internetszolgáltatásokkal azoknak szeretnénk megoldást kínálni, akik irodáik, telephelyeik között gyors és megbízható, fix sávszélességű adatátviteli megoldást szeretnének kialakítani, vagy irodájukat vezetékes neten keresztül csatlakoztatnák szélessávon az internetre. Az új szolgáltatásokkal a Telenor is belép a vezetékes világba.”

– mondta el Fülöp Gábor, a Telenor üzleti értékesítési és marketing igazgatója.

További részletek a Telenor Hiperline-ról: http://telenor.hu/uzleti

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés