Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Apple elhallgattatta Eric Cartment

Laptop

Az Apple elhallgattatta Eric Cartment

Az amerikai cég nem engedélyezte a South Park alkotóinak, a rajzfilmsorozat alapján készült iPhone alkalmazás forgalmazását.

A South Park alkotói tavaly októberben jelentették be, hogy iPhone alkalmazást készítenek. Bár a szoftver elkészült az Apple nem járult hozzá a forgalmazásához mivel szerintük a termék tartalma “potenciálisan sértő”.

Úgy tűnik, hogy az amerikai cég alkalmazás boltjának cenzorai sokkal érzékenyebbek, mint azok, akik jóváhagyják az iTunes film és tv sorozat ajánlatait. Az alkalmazásokat is kínáló internetes boltból ugyanis letölthető tizenkét évadnyi South Park rész, és az egész estés South Park film, amit szintén minősíthettek volna potenciálisan sértőnek Szaddám Huszein rajongói, a kanadaiak az istenhívők és még elég sok mindenki számára.

A legvalószínűbb azonban, hogy a South Park alkalmazás csupán egyetlen dolgot sértett meg: az Apple üzleti érdekeit. A szoftverben ugyanis lett volna egy videó lejátszó, amivel az interneten keresztül lehetett volna South Park részeket nézni, és mivel ezeket forgalmazza az iTunes letölthető formátumban, az Apple elképzelhető, hogy nem akart lemondani az ebből befolyó pénz egy részéről.

A szoftvert a részek nézésén túl a sorozat szereplőit ábrázoló háttérképek letöltésére, az összes rész tartalmának böngészésére és a sorozattal kapcsolatos hírek megszerzésére lehetett volna használni. Ezen kívül a South Park hőseinek képét hozzá lehetett volna kapcsolni vele a bejövő hívásokhoz, így megjelenhetett volna a kijelzőn Kyle, Cartmen vagy Towlie a beszívott törülköző, ha egy barátunk hív és Mr Hanky, ha valaki, akit nem annyira kedvelünk.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés