Connect with us

technokrata

A Sun Microsystems beszünteti a “Rock” chip fejlesztését

Laptop

A Sun Microsystems beszünteti a “Rock” chip fejlesztését

A Sun leállította a fejlett szerver chipjének a fejlesztését, amivel áthidalhatta volna riválisainak a technológiai előnyét, tették közzé az ügy ismerői.

A vállalat nem kommentálta a híreszteléseket. A Sun Microsystems számítógépes szolgáltatásokat nyújtó cégek közül a negyedik legnagyobb cég. Több mint öt évet, és milliárdokat fektettek a projektbe, annak reményében, hogy saját chipeket használhassanak a manapság leginkább Fujitsu processzorok által hajtott szervereikben.

A Rock-nak a múlt évben kellett volna piacra kerülnie, de többször is módosítani kellett a céldátumot, mert újabb és újabb hibákat fedeztek fel. A Sun szerverei az IBM és Hewlett-Packard gépekkel vannak elsősorban versenyben, írta meg a Reuteres.

A Sun az elmúlt időszakban egyezett meg az Oracle szoftveróriással, hogy az utóbbi felvásárolja 7 milliárd dollárért. A mostani hírek nem sokkal az után érkeztek, hogy az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison azt nyilatkozta, hogy több pénzt akar a Sun szerver chipjeinek fejlesztésére szánni, az akvizíció lezárulása után.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

scale 3

Kütyük

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

2021. február 25. csütörtök
Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin