Connect with us

technokrata

Több évre szóló megállapodást írt alá a HP és a Sun Microsystems

Laptop

Több évre szóló megállapodást írt alá a HP és a Sun Microsystems

A HP és a Sun Microsystems több évre szóló partnerségi megállapodást kötnek, amely lehetővé teszi a HP számára, hogy a Sun Solaris 10 operációs rendszerrel értékesítse a HP ProLiant blade szervereit és rendszer platformjait, valamint technikai támogatást is nyújtson a programhoz.

Az új OEM megállapodás szerint ezentúl a Sun a HP ProLiant operációs rendszereinek stratégiai beszállító partnere lesz, a Solaris pedig a HP ProLiant platform kulcsfontosságú operációs rendszerévé2 válik. A megállapodás értelmében a vállalatok szorosabbra fűzik együttműködésüket, hogy közös erővel növeljék a keresletet  mind Solaris mind pedig OpenSolaris-al ellátott, HP ProLiant szerverek és blade szerverek iránt. A vállalatok további együttműködést is terveznek, például integrálják a HP ProLiant szervereken a Solaris 10-et és a HP Insight szoftvert, ezzel is javítva a használhatóságot és kezelhetőséget.

A HP ProLiant az elmúlt év negyedik negyedévében elért 38,2 százalékos piacrészével piacvezetővé vált az x86 szerverek között3, a Solaris pedig erős piaci támogatásával és több mint 4300 egyedi x86-alkalmazással rendelkezik, így a közös Solaris HP ProLiant megoldás már eddig is jelentős számú üzletkötéshez járult hozzá. A Solarist választó HP ProLiant ügyfelek egy kézből juthatnak hozzá a teljes infrastruktúra megoldáshoz és adatközponthoz, így egyszerűbb és költséghatékonyabb a vásárlási folyamat. Az ügyfelek számára az is nagy előnyt jelent, hogy a HP a Technology Services keretében foglalkozik a kapcsolódó hibabejelentésekkel, a Sun pedig a Connected Services rendszerén keresztül folyamatosan biztosítja a szoftverfrissítéseket.

A megállapodás eredményeként a HP növelni fogja részvételét az OpenSolaris közösségben, ahol más felhasználókkal együtt az operációs rendszer funkcióinak fejlesztésén és átjárhatóságán is dolgozni fog.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin