Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sun: flashtárolók a vállalati szerverekben

Laptop

Sun: flashtárolók a vállalati szerverekben

A Sun Micorsystems bejelentette, hogy ezentúl flashmemóriás SSD tárolókkal is kínálja Sun x64-es és többszálas CMT-szervereit, illetve pengekiszolgálóit.

Ezzel a lépéssel újabb mérföldkőhöz érkezett a Sun átfogó vállalati tárolófejlesztési stratégiája, amellyel vezető szerepet vállalt eddig is a flash technológia elterjesztésében. A vállalat továbbá közzétette saját Open Flash moduljának felépítését és specifikációját az OpenSolaris Storage nyílt fejlesztői közössége számára.

A Sun az SSD tárolók vállalati rendszerekbe integrálását szoftveres támogatással, csúcsminőségű komponensekkel és rendszertervezési szaktudásával segíti. Az SSD tárolók használatával a felhasználók 65%-kal gyorsabb válaszidőket, valamint jóval alacsonyabb áramfogyasztást érhetnek el a hagyományos forgótányéros merevlemezekhez képest. Egyes Sun x64 és CMT rendszerek a Sun Try and Buy programja keretében 60 napos ingyenes kipróbálási lehetőséggel érhetőek el.

A vállalati flashtárolók piaca 2009-ben várhatóan jelentősen bővül, hiszen a technológia jobb méretgazdaságosságával hatékonyabban követhetők a felhasználók igényei a tárolandó adat mennyiség gyors növekedése esetén. 2008 végén a Sun a nagy gyártók közül elsőként jelentett be átfogó flashtároló-fejlesztési stratégiát, és a népszerű Sun Storage 7000 tárolórendszereibe már SSD-meghajtókat is épített be. Most szervereiben is kiváltotta a merevlemezeket, és nemsokára nagyteljesítményű, energiatakarékos új tárolótömbcsaládot vezet be.

A Sun x64 és CMT kiszolgálók biztosítják a legjobb teljesítményt és hatékonyságot a virtualizációhoz, illetve a vállalati, webes és nagy számításigényű (HPC) alkalmazásokhoz. Az SSD-meghajtók rendszerbe integrálásával az I/O-igényes alkalmazások is jelentősen felgyorsulnak. A Sun x64-es és pengekiszolgálói többféle processzorarchitektúrát (pl. Sun UltraSPARC, AMD Opteron és Intel Xeon), illetve operációs rendszert és virtualizációs környezetet (Solaris 10, Linux, Windows és VMware) támogatnak. A moduláris Sun Blade rendszerek kétszeres memória- és I/O-kapacitást kínálnak a konkurens pengekiszolgálós és rack alapú rendszerekhez képest, a rackbe szerelhető szerverekénél 15%-kal alacsonyabb áramfogyasztással. A Sun CMT szerverek akár négyszeres teljesítményjavulást nyújtanak, így az egy wattra eső teljesítmény is megnégyszereződhet, az ár pedig negyedére csökkenthet más, azonos teljesítményű rendszerekhez képest. A beépített nyílt forráskódú virtualizációs technológia (Solaris Container futtatókörnyezetek és LDom virtuális gépek) már csak a ráadás.

Az Open Storage fejlesztői közösségnek új lendületet adhat, hogy a Sun közzétette nyílt specifikációját az Open Flash modulhoz, amely ipari szabványként szolgálhat a fejlesztőknek a flash technológián alapuló további innovációhoz. A Sun újszerű megközelítésével és integrált szoftvereivel még hatékonyabb és takarékosabb adatközponti megoldásokat nyújt megrendelői és partnerei számára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés