Connect with us

technokrata

Sun: flashtárolók a vállalati szerverekben

Laptop

Sun: flashtárolók a vállalati szerverekben

A Sun Micorsystems bejelentette, hogy ezentúl flashmemóriás SSD tárolókkal is kínálja Sun x64-es és többszálas CMT-szervereit, illetve pengekiszolgálóit.

Ezzel a lépéssel újabb mérföldkőhöz érkezett a Sun átfogó vállalati tárolófejlesztési stratégiája, amellyel vezető szerepet vállalt eddig is a flash technológia elterjesztésében. A vállalat továbbá közzétette saját Open Flash moduljának felépítését és specifikációját az OpenSolaris Storage nyílt fejlesztői közössége számára.

A Sun az SSD tárolók vállalati rendszerekbe integrálását szoftveres támogatással, csúcsminőségű komponensekkel és rendszertervezési szaktudásával segíti. Az SSD tárolók használatával a felhasználók 65%-kal gyorsabb válaszidőket, valamint jóval alacsonyabb áramfogyasztást érhetnek el a hagyományos forgótányéros merevlemezekhez képest. Egyes Sun x64 és CMT rendszerek a Sun Try and Buy programja keretében 60 napos ingyenes kipróbálási lehetőséggel érhetőek el.

A vállalati flashtárolók piaca 2009-ben várhatóan jelentősen bővül, hiszen a technológia jobb méretgazdaságosságával hatékonyabban követhetők a felhasználók igényei a tárolandó adat mennyiség gyors növekedése esetén. 2008 végén a Sun a nagy gyártók közül elsőként jelentett be átfogó flashtároló-fejlesztési stratégiát, és a népszerű Sun Storage 7000 tárolórendszereibe már SSD-meghajtókat is épített be. Most szervereiben is kiváltotta a merevlemezeket, és nemsokára nagyteljesítményű, energiatakarékos új tárolótömbcsaládot vezet be.

A Sun x64 és CMT kiszolgálók biztosítják a legjobb teljesítményt és hatékonyságot a virtualizációhoz, illetve a vállalati, webes és nagy számításigényű (HPC) alkalmazásokhoz. Az SSD-meghajtók rendszerbe integrálásával az I/O-igényes alkalmazások is jelentősen felgyorsulnak. A Sun x64-es és pengekiszolgálói többféle processzorarchitektúrát (pl. Sun UltraSPARC, AMD Opteron és Intel Xeon), illetve operációs rendszert és virtualizációs környezetet (Solaris 10, Linux, Windows és VMware) támogatnak. A moduláris Sun Blade rendszerek kétszeres memória- és I/O-kapacitást kínálnak a konkurens pengekiszolgálós és rack alapú rendszerekhez képest, a rackbe szerelhető szerverekénél 15%-kal alacsonyabb áramfogyasztással. A Sun CMT szerverek akár négyszeres teljesítményjavulást nyújtanak, így az egy wattra eső teljesítmény is megnégyszereződhet, az ár pedig negyedére csökkenthet más, azonos teljesítményű rendszerekhez képest. A beépített nyílt forráskódú virtualizációs technológia (Solaris Container futtatókörnyezetek és LDom virtuális gépek) már csak a ráadás.

Az Open Storage fejlesztői közösségnek új lendületet adhat, hogy a Sun közzétette nyílt specifikációját az Open Flash modulhoz, amely ipari szabványként szolgálhat a fejlesztőknek a flash technológián alapuló további innovációhoz. A Sun újszerű megközelítésével és integrált szoftvereivel még hatékonyabb és takarékosabb adatközponti megoldásokat nyújt megrendelői és partnerei számára.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin