Connect with us

technokrata

A Blizzard a legsikeresebb stúdió

Laptop

A Blizzard a legsikeresebb stúdió

A Warcraft kiadója végzett az első helyen a Develop Magazine játékstúdiókat összehasonlító listáján, melyen az eladásaik mennyisége, az online üzleti modelljük sikere és a programjaik értékelése alapján rangsorolták a világ játékfejlesztőit.

A Develop játékfejlesztői magazin stúdiókat rangsoroló éves listáján idén a Warcraft kiadója a Blizzard végzett az első helyen. A sorrend kialakításakor többek közt az eladott programok mennyiségét, a játékról megjelent kritikák pontszámait, és a stúdiók üzleti modelljeinek a sikerét is fegyelembe vették.

Michael French a listát összeállító magazin főszerkesztője azzal indokolta az 1,3 milliárd dolláros éves bevétellel és világszerte több mint tízmillió előfizetővel rendelkező Blizzard első helyét, hogy a World of Warcraft nevű játékuk lenyűgöző élményt nyújt a játékosoknak, és minden szempontból kielégíti a felhasználói elvárásokat. French szerint a Warcraft ráadásul a pop kultúra részévé vált, és a Simpson epizódok és rengeteg netes napló számára jelentett inspirációt.

A tavaly a listát vezető Nintendo idén a második helyre szorult, a harmadik legsikeresebb játékstúdiónak pedig a Grand Theft Auto sorozat kiadóját a Rockstar North-t tartotta a Develop Magazine. A játékipar változásait jelezheti, hogy idén csak mobiltelefonokkal játszható programokat készítő stúdiók is bekerültek a száz legsikeresebb játékfejlesztő közé, és a PopCap például a harmincötödik helyen végzett.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu