Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újgenerációs, merevlemezes TV készülékek

Laptop

Újgenerációs, merevlemezes TV készülékek

Az LG Electronics egy dél-koreai rendezvényen mutatta be korszerű HD-DVR-rel (nagyfelbontású digitális videó felvevő) ellátott síkképernyős TV készülékének továbbfejlesztett változatát.

Az új digitális síkképernyős TV, mely mind LCD (37/42/47 col), mind plazma (42/50 col) változatban kapható lesz a koreai piacon, beépített 250 GB-os HD-DVR-t (nagyfelbontású digitális videó felvevőt) foglal magában. A digitális videó felvevő akár 21 órányi digitális nagyfelbontású műsort is képes rögzíteni (ez 14 világkupa mérkőzéssel egyenlő) vagy 92 órányi digitális standard-felbontású műsort (ami a Világkupa valamennyi mérkőzésével egyenlő). Képes továbbá folyamatos felvételre, 2-órás intervallumokban. Valamennyi funkció a korábbi 160 GB-os HD-DVR modell (amely jelenleg a koreai és amerikai piacon kapható) lélegzetelállító továbbfejlesztéséről tanúskodik. A korábbi típus mindössze 13 órányi digitális nagyfelbontású műsort képes tárolni, 1 órás intervallumonkénti automatikus rögzítéssel.


A további adottságok közé sorolhatjuk a reklám-átugró funkciót, a nagysebességű visszapörgetést (8 másodperc) / előrepörgetést (20 másodperc), valamint a 9-a-2-ben memóriakártya-olvasót (CF/MD/SD/SMC/MMC/MS/MS Pro/MS Pro Duo/xD), aminek köszönhetően állóképeket nézegethetünk és digitális zenét, például MP3-fájlokat hallgathatunk a képernyőn keresztül. A kilenc különböző memóriakártya formátummal és a DVR-rel, digitális fényképeket tárolhatunk digitális fényképezőgépünkről vagy zenét az MP3 lejátszónkról, közvetlenül a merevlemezre, majd a fájlokat tovább rendszerezhetjük és elmenthetjük a későbbi nézegetéshez és zenehallgatáshoz. A TV készüléket akár digitális képkeretként is használhatjuk.

Ahhoz, hogy 2010-re a kijelző piac első számú szereplőjévé váljon, az LG úgy tervezi, hogy tovább erősíti síkképernyős kijelzőinek globális gyártási rendszerét négy legnagyobb gyártóüzemében, Mexikóban, Lengyelországban, Kínában és Koreában, miközben a régió-specifikus kutatás-fejlesztésre és marketing tevékenységre helyezi a hangsúlyt. A vállalat, tervei szerint, a világ legnagyobb plazma panel gyártójává lép elő, ami havi 55 ezer panelt jelent. Ezen kapacitásokra építve, az LG az alaptechnológiák folyamatos fejlesztése és a költségek versenyképességének fokozása révén fogja bebiztosítani magának a piacvezető pozíciót. A cég tervei között szerepel továbbá az is, hogy 2008-ra az LCD TV-k világának élére kerüljön, termékei differenciálása révén, és a widescreen TV-kre összpontosítva (37 colos és nagyobb).

Az LG beépített HD-DVR-es plazma TV-jének tavalyi sikerét a nemrég bemutatott, azonos adottságokat kínáló LCD TV követi, amely máris az összes, 42 colos LCD TV értékesítés felét teszi ki.

Adottságok:
-Az LG exkluzív, következő generációs Heron Chip-je.
-14 bites színprocesszor, amely 4,4 trillió színt, valamint egy adott szín 16.384 különböző árnyalatát jeleníti meg.
-Az LG exkluzív New XD Engine technológiája, 3D zajcsökkentő és 3D színkontroll funkcióval kiegészítve mind a képminőséget javítják. Az LG XD Engine technológiája javítja a fényerőt, kontrasztot, részleteket, fokozza a színeket, és egyben csökkenti a jelzajt. Ez a komplett megoldás moziszerű nagyfelbontású képeket eredményez.
-A Film-type Clear Filter szűrő védelmet biztosít, amely a kép tompaságát okozó tényezőket minimalizálja.
-A Clear Filter szűrő 4,5 kilogrammal könnyíti a készülék tömegét, és 9 milliméterrel csökkenti vastagságát egy 42 colos modell esetében.

Paraméterek:
-Beépített HD-DVR (250 GB)
-ATSC/NTSC/QAM Clear tunerek
-Digital Cable Ready (CableCARD)
-TV Guide On Screen
-9-a-2-ben memóriakártya olvasó
-Exkluzív LG XD Engine
-HDMI HDCP-vel
-IEEE 1394 DTV linkkel
-5.000:1 kontraszt arány
-1.366×768 pixeles felbontás.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés