Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

Firefox 2.0

A Mozilla tervei szerint hamarosan megtekinthetjük az alternatív böngésző egy korai alfaváltozatát.

Az Internet Explorer hosszú évekig tartó dominanciáját a Mozilla Foundation által fejlesztett alkalmazás volt képes megtörni. Ennek egyik módszere a folyamatos fejlődés: a Firefox sokkal dinamikusabban alkalmazza az új fejlesztéseket, jobban igazodik a felhasználói igényekhez, mint a Microsoft browsere. Habár az 1.5-ös változat még csak rövid ideje van a piacon, a programozók már a következő generáción dolgoznak. Az alapítvány bejelentése szerint a 2.0-s kiadás korai alfaváltozatát már februárban meg lehet majd tekinteni.

Az első, Firefox 2.0 Alpha 1 verzióról szóló információk még január 4-én bukkantak fel a mozilla.org weboldalon. Ezzel párhuzamosan jelentették be azt is a fejlesztők, hogy még a hónap végén megjelenik egy frissítés, mely a biztonságot és a stabilitást hivatott növelni. A böngésző életútja egyébként idén a 2.0-s változat megjelenését ígéri, de a cég közlése szerint a Firefox 3 is belátható időn belül elérhetővé válik: az ígéretek szerint körülbelül egy év múlva, 2007 elején juthatnak majd hozzá először az internetezők.

Jó hír a Mac-et használók számára, hogy végre hivatalos támogatást kap az (inteles gépeken) Apple operációs rendszeren futó változat. Eddig ugyanis csak egyetlen fejlesztő, Josh Aas foglalkozott ezzel a projekttel; az így megjelent böngészőkiadások pedig nem számítottak hivatalos release-nek. A debütálást már csak két probléma leküzdése hátráltatja: a Flash és a Java pluginek tekintetében van még fejlesztenivaló a Mac-es Firefoxon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés