Connect with us

Hirdetés

technokrata

160 GB-os winchesteres LCD HDTV készülék

Laptop

160 GB-os winchesteres LCD HDTV készülék

Az LG Electronics 20 LCD TV készüléket mutatott be – köztük három nagyképernyős Digital Cable Ready HDTV-t, beépített 160 GB-os merevlemezzel ellátott nagyfelbontású digitális videófelvevővel (DVR).

Az LG – a világ legnagyobb nagyképernyős LCD gyártója – LCD TV készülékei páratlan teljesítményt kínálnak, a 8 ms reakcióidő, a kapható legszélesebb látószöget (178 fok) nyújtó Super In-Plane Switching (Super IPS) technológia, és az LG exkluzív XD Engine videó-processzor rendszere által biztosított borotvaéles kép és ragyogó színek jóvoltából.


A korszerű síkképernyős kijelzők és digitális HDTV technológiák fejlesztői között élen álló LG 2006. évi LCD kínálata tartalmaz 55-, 47-, 42-, 37-, 32-, 26- és 23 colos képátlójú widescreen (16:9) nagyfelbontású kijelzőket, valamint 20- és 15 colos 4:3-as úgynevezett ˝fejlett felbontású˝ kijelzőket. Az LG LCD kínálata a piacon kapható egyik legátfogóbb termékskálát nyújtja, a VESA-szabvány szerinti konnektorok és kábelvezetési megoldásai, valamint három beépített DVR-rel rendelkező LCD-je, a beépített DVD lejátszóval ellátott LCD-je, valamint a különféle dizájnok révén.

Nagyfelbontású digitális videó-felvevő
Hogy eleget tegyen a digitálisan közelített és integrált termékek iránt támasztott egyre növekvő igényeknek, az LG három új beépített DVR-es LCD TV-t mutatott be – a 47LB1DRA, 42LB1DRA és 42LB1DR modelleket – melyek a DVR kényelmét kínálják anélkül, hogy külön set-top boxra lenne szükség. Ezek a készülékek képesek akár 15 órányi nagyfelbontású digitális programot vagy 66 órányi standard-felbontású adást rögzíteni. Az élő TV adás megállítható, visszapörgethető, és újrajátszható, a reklámok, vagy a műsor egyéb részei átugorhatók, így végignézhetünk egy műsort anélkül, hogy akár egyetlen jelenetről is lemaradnánk, és a kiválasztott műsort bármikor megnézhetjük. A készülékek tartozéka a Gemstar TV Guide Onscreen interaktív program ismertető, amellyel egyszerűen megtalálhatjuk és rögzíthetjük kedvenc műsorainkat, és a felvett adásokat testre szabott mappákban tárolhatjuk. Mind a 42 colos LCD-k (42LB1DRA és 42LB1DR), mind a 47 colos beépített DVR-es LCD (47LB1DRA) Digital Cable Ready, azaz kábeldoboz nélkül kínál kábelhozzáférést – a HD adókhoz is -, ezzel tovább erősítik a digitális integrációt.

A 47LB1DRA 47 colos LCD két ATSC tuner integrálásával újabb lépést tesz előre, így a néző szabadon és rugalmasan nézhet egy nagyfelbontású csatornát, mialatt egy másik nagyfelbontású csatorna adását rögzíti. Ez a készülék valós nagyfelbontású 1920x1080p képpontos felbontást nyújt, a piacon rendelkezésre álló legnagyobb kijelző-felbontást – ami jobb képminőséget és képélményt eredményez. A kijelző az LG 2005 negyedik negyedévében piacra dobott 55 colos óriás 1080p HDTV monitorjához (55LP1M) hasonlóan a legmagasabb szintű HDTV kép-felbontás teljesítményt nyújtja. A 47LB1DRA várhatóan 2006 harmadik negyedévében kerül a boltokba további funkciók széles skálájával, mint például a kettős HDMI bemenet és a 9-a-2-ben memóriakártya-nyílás.

Stílus és formatervezés
A fokozott funkcionalitáson és intuitív mérnöki tervezésen túlmenően az LG 2006-os LCD-i új és innovatív dizájnjegyeket hordoznak, melyek tovább fokozzák az LG kiterjedt, mélyreható és vezető szerepét az LCD piacon. Az LC2D és LC1RB szériák stílusos formatervezést kínálnak anélkül, hogy ez bármiféle kompromisszumot igényelne a funkcionalitás és kiemelkedő képminőség rovására. Az LC2D széria 26-, 32-, 37- és 42 colos típusokat foglal magában, a készülék alsó részében elhelyezett hangszóróval és az üde, friss formát kölcsönző ˝hullám˝ dizájnnal. Az LC1B széria – 15-, 20- és 23 colos változatban – szintén alsó hangszórót tartalmaz, hajlított formája révén kecses, kifinomult formát ölt, és csuklós talprészének köszönhetően falra szerelhető. Valamennyi készülék XD Engine-nel, beépített ATSC/QAM tunerrel és Super IPS technológiával felszerelve lesz kapható várhatóan 2006 második negyedévétől, a 26LC2D kivételével, amely később kerül forgalomba.

Az LG további két egyedülálló, digitálisan integrált termékkel teszi teljessé új LCD kínálatát. Az LG 26- és 37-inches integrált Digital Cable Ready LCD HDTV-i (37LB1DA and 26LC2DV) ATSC/QAM tunereket, XD Engine-t, Super IPS Technológiát és HDMI bemeneteket tartalmaznak. A 26LC1DV még egy lépéssel tovább megy, és a készülék aljába elegánsan beépített DVD lejátszót tartalmaz, így újabb digitálisan integrált terméket kínál. A 37LB1DA az első negyedévtől lesz megvásárolható, míg a 26LC1DV 2006 harmadik negyedévében kerül a polcokra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés