Connect with us

Hirdetés

technokrata

Asus A6J – notebook kétmagos processzorral

Laptop

Asus A6J – notebook kétmagos processzorral

Amint azt már korábban jeleztük, az Asus is meg fog jelenni olyan noteszgépekkel, melyek az Intel két hete megújult Centrino platformjára alapulnak. Pontosabban ez már meg is történt: az A6J modell egyike az új Asus notebookoknak.

A Centrino Core Duo processzora (azaz a Yonah kódnevű Pentium M) kétmagos CPU-kat jelent: az Intel T2000-es családjának tagjai dolgoznak az Asus noteszgépében (ez 1,6 – 2,16 GHz közötti órajelet, 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótárat és 667 MHz-es órajelet jelent). A processzor az Intel 945 Express chipkészletét (Callistoga) tartalmazó alaplap CPU-foglalatába illeszkedik, és természetesen megtalálható a Centrino platform harmadik alapeleme, a vezetékmentes hálózati csatlakozást biztosító modul is. A Golan kódnevű egység a 802.11 standardok közül az a, a b és a g változatokat támogatja.

Kétféle kijelzővel vásárolható meg ez a modell: a hagyományos, 4:3-as képarányú képátlója 15,1 col (ez XGA vagy SXGA+ natív felbontás megjelenítésére képes), míg a szélesképernyős változat hasonló paramétere 15,4 col. Ez utóbbi WXGA vagy WSXGA+, azaz 1280×800 vagy 1680×1050 pixeles felbontást ígér. Mindkét változatba integráltak egy 1,3 MPX-es webkamerát. Az LCD-t a kanadai Ati vállalat Mobility Radeon X1600 típusa látja el adatokkal; a GPU 128 MB-nyi videomemóriából „garázdálkodhat”. Operatív tárának mérete maximálisan 2 GB lehet.

ATA 100-as winchesterei 60, 80 vagy 100 GB-os kapacitással rendelkezhetnek, és természetesen egy optikai meghajtó (DVD-író) is helyet kapott a notebookban. A memóriakártyák kezelését egy négy-az-egyben olvasó segíti. A helyi hálózatban levő más számítógépekkel nem csak vezetékmentes kapcsolatot képes létesíteni: rendelkezik Ethernet-csatolóval is, melynek révén 10, 100 és 1000 Mbps-os adatátviteli sebesség elérésére képes.

Fizikai paraméterek
Méret: 35, x 28, x 3,5 cm
Tömeg: 2,7-2,8 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés