Connect with us

Hirdetés

technokrata

A jövő ígérete 2005-ben Vinnai Balázs

Laptop

A jövő ígérete 2005-ben Vinnai Balázs

2005-ben Vinnai Balázst „Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozójának” is megválasztották.

Az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year 2005” (Az Év Üzletembere 2005) fődíjazottja Demján Sándor, a TriGránit Rt. elnök-alapítója lett. Az elismerést idén is hatalmas érdeklődés mellett adták át a Hotel Intercontinentalban. A korábbi két év hagyományainak megfelelően további három kategóriában osztott ki díjat a független bírálóbizottság. A „Példakép” 2005-ben Bogsch Erik, a Richter Gedeon Rt. vezérigazgatója lett. „Merész újítóként” Wáberer Györgyöt, a Waberer´s Holding Logisztikai Rt. alapítóját, és elnök-vezérigazgatóját tüntették ki. A „Jövő ígérete” elismerést a 2005-ös független bírálóbizottság döntése szerint Vinnai Balázs, az IND Group Kft. ügyvezető igazgatójának és alapítójának ítélték oda.

Az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year” díjakat 2006. január 15-én este a hazai üzleti élet kimagasló személyiségei jelenlétében Budapesten adták át az elmúlt években már megszokott a díj nemzetközi rangjához méltó, magas színvonalú gálaműsor keretében. Az eseményt jelenlétével tisztelte meg Baráth Etele, tárcanélküli miniszter, Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter, Somogyi Ferenc, külügyminiszter és Veres János, pénzügyminiszter. A magyar közjogi méltóságok közül Mandur László, az országgyűlés alelnöke és Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke vett részt az „Entrepreneur Of The Year” 2005 gálán. Számos Budapestre akkreditált diplomata, többek között George H. Walker, az Egyesült Államok nagykövete is jelen volt a színvonalas rendezvényen. Az est díszvendégei között továbbá számos országgyűlési és Európa Parlamenti képviselőt köszönthetett az Ernst & Young, amelynek globális vezetését Paul J. Ostling, az Ernst & Young COO-ja képviselte.

Az Ernst & Young, a világ vezető könyvvizsgáló, adó- és tranzakciós tanácsadó cége húsz évvel ezelőtt hozta létre az „Entrepreneur Of The Year” díjat azzal a céllal, hogy a kimagasló üzleti teljesítmény, a vállalkozói siker méltó elismerésben részesülhessen, és nemzetközileg adjon útmutatót a cégvezetőknek az elért eredmények összevetéséhez. A díj önmaga is sikertörténet, hiszen az elmúlt két évtizedben 40 országba jutott el. Magyarországon már harmadik alkalommal ítélte oda a független bíráló bizottság az elismerést. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, az első magyar fődíjazott és a tavalyi győztes Kürti Sándor, a Kürt Rt. elnöke után az „Entrepreneur Of The Year” díjat Demján Sándor személyében idén újból a hazai üzleti élet egyik kimagasló és karizmatikus személyisége vehette át.

„Hét fontos szempontot határozott meg az Ernst & Young, amikor életre hívta az „Entrepreneur Of The Year” („Az Év Üzletembere”) üzleti címet. Ezeket tartotta szem előtt a független bíráló bizottság idén is” – mondta Czakó Borbála, az Ernst & Young magyarországi vezérigazgatója a díjátadó gála háziasszonya. „A vállalkozói szellem, a pénzügyi teljesítmény, az innováció, a stratégiai gondolkodásmód, a vezetői személyiségjegyek, a globális üzleti hatás, valamint a társadalmi felelősségvállalás együttes megléte emeli ki a kitüntetetteket a többi sikeres üzletember közül. Az Ernst & Young világszerte szerzett tapasztalata mondatja velem, hogy ezeket a tulajdonságokat az átlagosnál nagyobb mértékben lehet megtalálni azoknál a cégvezetőknél, akik függetlenül az általuk vezetett társaságok méretétől meghatározó szerepet játszanak saját iparágaikban. A díj kettős célt szolgál, egyfelől elismerjük vele a kimagasló teljesítményt, másfelől az elismeréssel motiváljuk az üzletembereket a megfontolt vállalkozói magatartásra, az átlátható vállalkozói irányításra” – fejtette ki a vezérigazgató-asszony az Ernst & Young álláspontját az „Entrepreneur Of The Year” díj küldetéséről.

A harmadik alkalommal kiosztott díj rövid magyarországi története során gyorsan vált a legrangosabb üzleti elismeréssé. Ennek ékes bizonyítéka, hogy egyre többen ismerik fel a jelölhető, szakmailag arra érdemes üzletemberek körét, és élnek a jelölés lehetőségével. A független bíráló bizottság – amely tagjai a tavalyi győztes, Kürti Sándor mellett, Erdei Tamás, a bírálóbizottság 2005. évi elnöke, Dr. Antal Erzsébet, Csák János, Habsburg György, Dr. Pintér Aurél és Teplán István – közel negyven jelölt közül választotta ki a díjazottakat.

„Nehéz feladat volt a legméltóbbat kiválasztani, mert a pályázók többsége rendelkezett azokkal a vezetői képességekkel és fel tudta mutatni azokat az eredményeket, amelyek a bírálat során fontosak voltak. A zsűri nagyon nehéz helyzetben volt tehát a döntéshozatalnál, ami egyben azt is jelenti, hogy a magyar gazdaság igen is rendelkezik kellő számú karizmatikus vezetővel és nagyformátumú, a nemzetközi normák szerint is dinamikusan fejlődő vállalkozással” – mondta Erdei Tamás, a független bíráló bizottság 2005. évi elnöke.

A magyar fődíj nyertese képviseli júniusban hazánkat Ernst & Young szakmai moderálása mellett Monte Carlo-ban sorra kerülő „World Entrepreneur Of The Year 2006” gálán, ahol a nemzeti díjazottak közül választják ki azt az egy üzletembert, akire leginkább igaz, hogy „megszállta” a vállalkozói szellem. A gálát idén először összekapcsolják az Ernst & Young World Summit üzleti konferenciával, ahol a 20.év világ és nemzeti abszolút és külön díjazottjai, vagyis a világ meghatározó cégvezetői vitatják meg az üzleti élet globális problémáit olyan nagy nevek bevonása mellett, mint

Stelios, az EasyJet alapítója
Nancy Brinker, Magyarország volt amerikai nagykövetasszonya
Lord Christopher Patten, Hong Kong volt kormányzója, volt EU-biztos
David Thorniley, az Economist vezető újságírója
Erich Joachimstahler, a Vivaldi Partners alapítója és ügyvezetője
David Bussau, a 2003. évi ausztráliai “Entrepreneur Of The Year” győztese
H. Wayne Huizenga, a tavalyi “World Entrepreneur Of The Year” győztese

A magyarországi díjazottak:

„Entrepreneur Of The Year” 2005
Demján Sándor, a TriGránit Rt. elnök-alapítója Magyarország egyik legismertebb és legelismertebb vállalkozója. A ma ingatlanbefektetései és –fejlesztései révén aktív üzletember korábban a kereskedelemben és az első hazai kereskedelmi bank alapítójaként is megelőzte Magyarországon korát. A kilencvenes években számos privatizációs tranzakció fűződik a nevéhez, míg nem az utolsó évtizedben nagyléptékű ingatlanprojektekkel kapcsolják össze nevét. Számos állami és üzleti kitüntetésben részesült, s ő az alapítója és mecénása a legrangosabb magyar művészeti díjnak, a „Príma Primissimának”. A nyolcvanas évek vége óta több fontos társadalmi funkciót is betölt.

„Példakép” 2005
A vegyészmérnök végzettségű Bogsch Erik 1992-ben vette át a Richter Gedeon Rt. irányítását. Az új vezérigazgató vezetésével stratégiát dolgozott ki a menedzsment, amely a társaság privatizációjával együtt az ország egyetlen független, külföldi szakmai befektető nélkül működő gyógyszergyárát eredményezte. Bogsch Erik vezetésével a Richter Gedeon Rt. sikeresen integrálódott a világgazdaságba, és veszteséges nagyvállalatból néhány év alatt hazai viszonylatban kiemelkedő, sőt nemzetközi vonatkozásban is figyelemre méltó teljesítményt elérő tőzsdei társasággá vált. Munkáját egyfelől a tőzsde nap mint nap pozitívan értékeli, másfelől az állami és szakmai kitüntetések bizonyítják kimagasló teljesítményét. Az amerikai Business Week üzleti hetilap 2002-ben Európa 10 legeredményesebb menedzsere közé sorolta.

„Merész újító” 2005
Wáberer György az általa vezetett cégcsoport forgalmát tíz év alatt hatvanszorosára, eredményt termelő képességét 279-szeresére növelte. A foglalkoztatottak létszáma ugyan ezen idő alatt 15-szörösére emelkedett. Korszerű vezetési módszerek meghonosításával, integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésével, valamint dinamikus cégfelvásárlásokkal Wáberer György elérte, hogy az általa irányított cég a nemzetközi szállítmányozás, a közúti fuvarozás, a logisztikai és a vámszolgáltatások terén Magyarországon és a régióban piacvezetővé lépett elő. Mind a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöki tisztjét betöltő Wáberer György, mind pedig vállalkozása többszörösen részesült magas elismerésben.

„Jövő ígérete” 2005
A 28 éves Vinnai Balázs kevesebb mint tíz év alatt egy start-up vállalkozásból Európa vezető pénzügyi szoftvereket gyártó és fejlesztő cégét hozta létre. A miskolci székhelyű IND Kft. ma már Európa és a Közel-Kelet számos országában van jelen szolgáltatásaival, leányvállalatai vannak Ausztriában és Németországban. Az elmúlt években az informatika legtöbb meghatározó cégével partneri kapcsolatba lépett, a régi több nagy pénzintézetét tudhatja ügyfelei között. 2005-ben Vinnai Balázst „Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozójának” is megválasztották.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés