Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alkalmazásfejlesztés rekordidő alatt: Oracle JDeveloperrel

Laptop

Alkalmazásfejlesztés rekordidő alatt: Oracle JDeveloperrel

A belgiumi Antwerpenben decemberben megrendezett JavaPolis RAD versenyen (Rapid Application Development – gyors alkalmazásfejlesztés) a tizenkét indulóból a három legjobbnak ítélt csapat mind az Oracle JDeveloper 10g fejlesztőrendszerrel oldotta meg a feladatot.

A magát „az év európai Java-csúcseseménye”-ként hirdető JavaPolis immár negyedszer került megrendezésre. Az eredetileg a belga Java-felhasználói csoportok találkozójaként indult rendezvény mostanra igazi nemzetközi konferenciává nőtte ki magát, ahová Európa szinte minden országából érkeztek résztvevők. A JavaPolis történetében először most rendezték meg a kizárólag Java-alkalmazásokat felvonultató eseményt. A versenyszabályok egyszerűek voltak: csapatonként két fejlesztőnek mindenféle külső segítség igénybevétele nélkül kellett megoldani egy valós üzleti problémát, és mindössze tizenkét óra állt rendelkezésükre, hogy ehhez egy működőképes alkalmazási programot készítsenek. A győzteseket egy független szakemberekből álló zsűri választotta ki.

A győztesek – mindenféle sorrendiség nélkül – a következők voltak: az AXI, egy belga informatikai szolgáltató cég; a LogicaCMG, egy szintén informatikai szolgáltató vállalat, Hollandiából; valamint az Oracle saját csapata.

Figyelemre méltó tény, hogy az antwerpeni versenyen csak a három nyertes csapat használta az Oracle JDevelopert, míg a többi résztvevő más alkalmazásfejlesztő eszközökkel indult. Az antwerpeni versenyre az AXI csapat saját keretrendszerrel érkezett, de a LogicaCMG egy lépéssel még az Oracle csapatánál is tovább ment: az Oracle ADF mellett bevetették az Oracle Jheadstart alkalmazásgeneráló eszközt, amelyet az Oracle szaktanácsadó szolgálata a hatékonyság további növelése érdekében az Oracle ADF alapjain fejlesztett ki Hollandiában.

Az Oracle csapata a JDeveloper mellett az Oracle Application Development Frameworks (ADF) alkalmazásfejlesztési keretrendszer, egy sor előre elkészített szoftverkomponens, valamint a J2EE-fejlesztést nagyban leegyszerűsítő, magas szintű API-val rendelkező Java Server Faces együttes alkalmazásával oldotta meg a feladatot. A versenyen az Oracle volt az egyedüli szoftverszállító, amely csapatot indított. A cég mindezzel a Java alapú fejlesztések iránti elkötelezettségét is demonstrálta. A vállalat korábban a JDeveloper ingyenessé tételével egy időben elvállalta az Eclipse Foundation nyílt forráskódú fejlesztői közösségben az egységes fejlesztőeszközök kialakítását célzó JavaServer Faces (JSF) projekt vezetését, továbbá bejelentette, hogy fő támogatóként csatlakozik az Apache MyFaces kezdeményezéshez.

A RAD versenyen résztvevő tizenkét csapat nyolc országot képviselt: Spanyolország, Hollandia, Belgium, Svédország, Amerikai Egyesült Államok, Franciaország, Németország és Dánia. A tetszőleges szoftverfejlesztő eszközökkel, alkalmazási keretrendszerrel és hardverrel induló csapatok feladata jelen esetben egy bírósági ügyeket kezelő alkalmazás kifejlesztése volt. A versenyzőknek reggel 9-től este 9-ig kellett megtervezni és kidolgozni az üzleti igényekre választ adó működőképes alkalmazást. A zsűri a hatékonyságot és a rugalmas megvalósítási módot elsődleges szempontként értékelve választotta ki a három legjobb résztvevőt.

„Kettős győzelem ez számunkra” – nyilatkozta Luc Walgraeve, az AXI N.V. marketingigazgatója. „A JDevelopernek és az AXI JAXX keretrendszerének köszönhetően nemcsak gyorsan ki tudtunk dolgozni egy működő megoldást, hanem egy egyszerűen karbantartható J2EE-alkalmazást voltunk képesek előállítani.”

Az Oracle JDeveloper
A kiforrott, teljes funkciókészlettel rendelkező Oracle JDeveloper integrált fejlesztőeszköz átfogó Java-funkciókat és webszolgáltatásokat tartalmaz. A szoftver számos egyszerűen kezelhető funkciója kiválóan alkalmas szolgáltatásorientált architektúrájú rendszerek kialakításához, mivel kiterjedten támogatja a webszolgáltatásokat, a BPEL alapú üzleti folyamatokat, az UML-modellezést és a portleteket. Az Oracle JDeveloper ingyenesen letölthető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés