Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kódpárbaj – Újratöltve

Laptop

Kódpárbaj – Újratöltve

A Microsoft Magyarország a nagy sikerre való tekintettel „Kódpárbaj – Újratöltve” néven ismét meghirdeti fejlesztők számára indított webszolgáltatás-fejlesztési versenyét. Az új megmérettetés december 1-én indul, amikor a versenyzők több fordulós körmérkőzések során térképezhetik fel ellenfelük játékstratégiáját.

Az októberben lebonyolított első bajnokság résztvevőinek olyan programot kellett írniuk, amely webszolgáltatásként valósítja meg a „kő-papír-olló” játék egyik szereplőjének viselkedését. A több mint kétszáz versenyző részvételével lezajlott első verseny olyan népszerűnek bizonyult, hogy a játékosok kérésének eleget téve a Microsoft Magyarország december 1-én, – az eredeti 25 helyett – 1000 fordulós mérkőzésekkel, tisztán körmérkőzéses rendszerben újrafuttatja azt.

A résztvevők reményei szerint a lényegesen több forduló lehetőséget biztosít arra, hogy a játékosok pontosabban fel tudják térképezni ellenfelük játékstratégiáját, és ennek megfelelő algoritmusok mentén vigyék győzelemre webszolgáltatásukat. Ezek a programok azonban determinisztikus viselkedésük miatt mások által szintén detektálhatók, és ezáltal potenciálisan legyőzhetők lesznek.

„Az újrafuttatott verseny elsődleges célja továbbra is az, hogy alkalmat teremtsen a fejlesztőknek az XML webszolgáltatások megismerésére és kipróbálására egy érdekes, a fantáziát megragadó, de nem túl komplex feladat kapcsán. A bajnokság végére azonban választ kaphatunk majd arra a kérdésre is, hogy érdemes-e algoritmikus megoldásokkal kísérletezni a kő-papír-olló játékban, vagy a tisztán véletlen értékeken alapuló stratégia átlagosan 50%-os nyerési esélyét nem lehet megbízhatóan felülmúlni” – tette hozzá Kerese István, a Microsoft Magyarország Fejlesztési platform üzletágának igazgatója.

A bajnokság előreláthatólag több napon keresztül folyik majd; a verseny lefolyása élőben, valós időben az Interneten is követhető lesz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés