Connect with us

technokrata

Az év TETRA-eseménye

Laptop

Az év TETRA-eseménye

A magyarországi EDR Projekt világviszonylatban is az év TETRA-eseménye.

2005. november 28-a és december 1-je között rendezik meg idén a TETRA Világkongresszust és Kiállítást (TETRA World Congress 2005) a Frankfurt am Main-i vásárközpontban. A rendezvényre 70 országból 150 előadót és többezer résztvevőt vár a szervező Tetra MoU Szövetség. A kínálat: 6 főtéma, 9 szeminárium, 5 mesterkurzus, 150 előadó és felhasználói esettanulmány, és minden, ami a TETRA-val kapcsolatban valaha is előfordult, és a jövőben megtörténhet. A Tetra World Congress 2005 „a nemzetközi TETRA-közösség találkozóhelye”.

A magyarországi Egységes Digitális Rádiótávközlő Rendszer (EDR) létrehozásával és működtetésével kapcsolatos feladatokkal megbízott kormánybiztosa, Pesti István is részt vesz előadóként a kongresszuson: a december 1-jei plenáris ülésen bemutatja a hazai EDR Projektet. Előadásának várhatóan komoly nemzetközi hírértéke lesz, ugyanis a magyarországi készenléti digitális kommunikációs rendszer kiépítése világviszonylatban is az év TETRA-eseményének számít, továbbá az EADS-nek mint szállítónak a magyarországi EDR az első TETRA-szerződése.

„Nagy büszkeség számomra, hogy röviddel a hazai EDR Projekt elindítása után alkalmam nyílik ráirányítani a nemzetközi szakmai közösség figyelmét egy reményeim szerinti újabb magyar sikertörténetre a frankfurti távközlési világeseményen. A kongresszus kiváló alkalmat nyújt arra is, hogy tapasztalt kollégáinktól információt szerezzünk a TETRA-hálózatok üzemeltetésének mindennapjairól. Remélem, hogy a 2006 áprilisáig kiépülő budapesti hálózat, majd a 2007. január 31-éig megvalósuló, országos rendszer kitűnő példaként, referenciapontként áll majd a hasonló kommunikációs hálózatok megvalósításán gondolkodó országok szakemberei előtt” – mondta Pesti István.

„A kongresszusra és a kiállításra a Tetra Forum Hungary szervezésében 30 magyar szakember utazik, akik a TETRA rendszerű magyar EDR-hálózatot használni és üzemeltetni fogják. A nagyszabású rendezvényen előadások, kerekasztal-beszélgetések és baráti találkozók révén cserélhetik ki tapasztalataikat a professzionális mobil távközlés külföldi szaktekintélyeivel. Hisszük, hogy a Kongresszus aktuális jelmondata szerint a TETRA megoldást ad a változó világ kihívásaira és a magyar EDR valóban az év sikertörténete lesz” – mondta dr. Valter Ferenc, a Tetra Forum Hungary elnöke.

A magyarországi készenléti rádiókommunikációs rendszer budapesti hálózata 2006. április 5-éig épül ki. A szolgáltató Budapesten 34 bázisállomást és 2 átjátszó állomást telepít, 14.000 végkészüléket bocsát a felhasználók (Rendőrség, Katasztrófa-védelem, Határőrség, Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatóság és polgári titkosszolgálatok) rendelkezésére. A szerződés szerint 2007. január 31-jéig átadja a teljes országos TETRA-hálózatot, amellyel Magyarország területén 94%-os lefedettséget valósít meg. Ekkor már 2-300 bázisállomás és 42.000 végkészülék lesz a rendszerben. Az országos rendelkezésre állás/év 99,9%-os lesz, a kiesés legfeljebb 8 óra/év.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin