Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

SUSE Linux 10

Október elején jelenik meg a Novell linuxos operációs rendszerének következő változata.

A Novell Magyarország júniusban jelentette be a SUSE LINUX Professional 9.3 magyar verzióját. Habár a magyar változat mindig az angol után, hónapokkal később szokott érkezni, ehhez viszonyítva talán mégis kicsit közelinek tűnik a 10-es változat októberi debütálása. A Novell azonban hivatalosan is közölte, hogy az őszi hónap elején ki fogja bocsátani operációs rendszerének 10-es verzióját.

Több tekintetben is megújul a szoftver. Például ez lesz az első olyan változat, amelyben a Novell igen erősen támaszkodik a nyítlforrású közösség igényeire, javaslataira, ami a hibajavításokat, változásokat illeti. A fejlesztőközösséggel való szorosabb együttműködést célozta az openSUSE projekt elindítása is. A SUSE Linux 10.0 első béta verziójának augusztusi megjelenése óta a projekt hozzáférést biztosít a SUSE Linux fejlesztői változataihoz is.

Az őszi megjelenést követően a SUSE Linux 10.0 kiadásra kerülő változata ingyenesen lesz letölthető az openSUSE.org honlapról. A Novell meglévő ügyfeleinek, és a kezdő felhasználóknak továbbra is biztosítja kiskereskedelmi egységekben és online boltokban is a SUSE Linux 10.0 termékcsomagot, amely telepíthető médiát, extra kiegészítő szoftvereket (például a legújabb Firefox böngészőt, a legfrissebb Openoffice.org irodai programcsomagot, e-mail és IM-klienseket, grafikai szerkesztőprogramokat, spam blokkoló eszközöket, antivírus szoftvert illetve integrált tűzfalat) és plug-in-eket, valamint átfogó dokumentációt és telepítési tanácsadást is tartalmaz. A dobozos változat kiskereskedelmi ára várhatóan 60 euró közelében lesz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés