Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új megközelítés az alkalmazásintegrációban

Laptop

Új megközelítés az alkalmazásintegrációban

A BEA Systems új termékcsaládja, a BEA AquaLogic nyílt, független platform teljes szolgáltatás-orientált architektúrák (SOA) kifejlesztéséhez, üzembe helyezéséhez, kezeléséhez és üzemeltetéséhez olyan heterogén informatikai környezetekben is, mint például a .Net, Java vagy különböző örökölt rendszerek.

A vállalati informatikai környezetek manapság több különböző technológia és alkalmazásplatform együtteséből állnak, amelyek csak hatalmas mennyiségű szoftverkódolás és integráció révén képesek az egymás közötti információcserére. Bár már elterjedőben van a SOA-hoz hasonló új informatikai stratégiák alkalmazása, a legjellemzőbb üzleti informatikai környezet továbbra is a sokfelé osztott, vegyes infrastruktúra.

Az AquaLogic összekapcsolja a heterogén platformokon épített szolgáltatásokat. Az informatikai szakemberek így erőforrásaikat a kódolás helyett arra fordíthatják, hogy a teljes vállalkozást lefedő, az Interneten keresztül is használható üzleti folyamatokat hozzanak létre. Az új megközelítés további előnye, hogy segítségével újrahasznosítható informatikai szolgáltatások jönnek létre, melyeket csak egyszer kell kialakítani, és attól kezdve bárhol felhasználhatók. (Ezt a szemléletmódot COLA-elvnek is nevezik – Compose once, leverage anywhere).

A BEA AquaLogic termékcsalád a szolgáltatások teljes életciklusára kiterjedő megoldást nyújt, valamint kezeli a korábban létrehozott szolgáltatás-orientált architektúrákat. Hat termékcsoportból áll, ebből a BEA az első hármat mutatta be most. A BEA AquaLogic Messaging termékek közé tartozó AquaLogic Service Bus az első olyan eszköz, amely egyesíti a vállalati szolgáltatásokat kezelő buszt (Enterprise Service Bus) és a webes szolgáltatáskezelést. E termékcsoport tagja az AquaLogic Service Registry üzleti szolgáltatás-nyilvántartó program is, mely az életciklus-menedzsment alapjául szolgál. Szabványokon alapul, és támogatja a legújabb UDDI V3 specifikációt.

A BEA AquaLogic Data termékek közül a BEA AquaLogic Data Services Platform (korábban Liquid Data) a vállalat különböző részéről származó adatokat teszi áttekinthetővé. Segítségével az adatokhoz kapcsolódó szolgáltatások egységes hozzáférési pontokká válnak, így könnyen kiépíthetők, lecserélhetők és újrahasznosíthatók. A BEA AquaLogic Security termékek AquaLogic Enterprise Security (korábban WebLogic Enterprise Security) eszköze egységes, rugalmas biztonsági infrastruktúrát biztosít heterogén vállalati környezetek számára.

A BEA tervei szerint további termékeket fog piacra dobni a fenti termékcsoportokon belül, az AquaLogic termékcsaládot pedig újabb három termékcsoporttal fogja kiegészíteni. Az AquaLogic Process-szel, mely segítségével a vállalat informatikai rendszere, szolgáltatásai dinamikus, vállalati szintű folyamatokba foghatók össze. Az AquaLogic Portallal, mely egységes felhasználói környezetet ad a tágabb értelemben vett vállalat számára,
valamint az AquaLogic Composerrel, egy eszközkörnyezettel valamennyi AquaLogic termék és a hozzájuk kapcsolódó, harmadik felek által gyártott kiegészítők számára.

A most bejelentett AquaLogic termékcsalád kiegészíti a BEA korábbi WebLogic termékcsaládját. A WebLogic elsősorban a fejlesztők, míg az AquaLogic inkább üzleti elemzők és az informatikai rendszerek tervezői számára nyújt hasznos megoldást, adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés