Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Alcatel OmniAccess WLAN kapcsolócsalád

Laptop

Új Alcatel OmniAccess WLAN kapcsolócsalád

Az Alcatel bemutatta legújabb Alcatel OmniAccess Wireless LAN (WLAN) kapcsolócsaládját.

A vállalati Wi-Fi egy új generációját képviselő megoldás hang- és adatátviteli rendszerével a felhasználók mobilitását szolgálja, miközben a biztonság, a kezelhetőség és a rádiójelek tekintetében a legmagasabb szintű minőséget nyújtja.


Egyre több felhasználó preferálja a vezeték nélküli hálózatokat, amelyek megfelelő rugalmasságot biztosítanak olyan helyzetekben, amikor a kollégákkal történő megbeszélések helyváltoztatás közben zajlanak, vagy egy munkatárs úgy kívánja elérni az ideiglenes munkaállomást, hogy maradéktalanul hozzáférjen a hang- és adatszolgáltatásokhoz. A legújabb Alcatel OmniAccess WLAN megoldás olyan egymással összeépíthető, alaplapokra épülő kapcsolókat tartalmaz, amelyek széleskörű Wi-Fi lefedettséget és kiváló minőségű rádiófrekvenciás jeleket biztosítanak olyan területeken – például vállalati telephelyen, – ahol erős a kommunikációs forgalom.

Az Alcatel OmniAccess WLAN megoldást az Alcatel OmniVista Network Management infrastruktúrába integrálták annak érdekében, hogy a kezelhetőség szempontjából a vezetékes és a vezeték nélküli infrastruktúra egy egységes egészet alkosson. Az áprilisban piacra dobott új Alcatel OmniVista 2770 Quarantine Manager szoftver segítségével lehetőség van a hostok épségének vizsgálatára és a hálózati karantén biztonsági szolgáltatásainak igénybevételére vezeték nélküli hálózat esetében is.

A rendszer további biztonsági sajátossága a központosított 802.11i szabvány szerinti kriptográfia és a felhasználót azonosító, követő tűzfal. A kapcsolók révén biztonsági szabályok és elérési jogok rendelhetők minden egyes felhasználóhoz, továbbá egy speciális megoldás segítségével lehetőség van a felhasználó követésére és a felhasználóhoz kötődő személyre szabott szabályok folyamatos alkalmazására függetlenül attól, hogy a felhasználó hol csatlakozik a hálózatra. Ez a rendszer egy olyan egyedi jellemzője, amelyet egyetlen más jelenleg elérhető vállalati megoldás sem tud biztosítani.

Az Alcatel OmniAccess család három, összeépíthető egységet foglal magában: a 8 portos 10/100-as, 4 elérési pontot kínáló Alcatel OmniAccess 4304 kapcsolót, a szintén 8 portos, 10/100-as, de 16 elérési pontot kínáló Alcatel OmniAccess 4308 kapcsolót és a 24 portos, 10/100-as, 48 elérési pontot kínáló Alcatel OmniAccess 4308 kapcsolót.

Szintén a termékcsalád tagja az Alcatel OmniAccess 6000, egy négy bővítőkártyás moduláris vezérlő rendszer, amely már kifejezetten a legnagyobb hálózatokra van tervezve, így akár 512 elérési pontot is lehet vele létesíteni. Egy egész sorozat szimpla és dupla (két adó-vevőt és két antennát magában foglaló) rádiós elérési pont teszi teljessé a termékcsaládot.

A kapcsolók 10/100/1000 Ethernet sebességen futnak, és lehetőséget teremtenek az Etherneten keresztüli áramellátásra (PoE – Power-over-Ethernet) is. Az Alcatel OmniAccess WLAN kapcsolók vállalati telephelyeken, épületekben, fiókintézményeknél is működtethetők, és az – Alcatellel tavaly partneri együttműködésre lépő – Aruba Networks technológiáján alapulnak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés