Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagy teljesítményű új Apple iMac G5 számítógépek

Laptop

Nagy teljesítményű új Apple iMac G5 számítógépek

Az Apple bemutatta legújabb iMac G5 modelljeit, melyek akár már 2 GHz-es PowerPC G5 RISC processzorral, alapáron beépített AirPort Extreme és Bluetooth illesztőkkel, valamint előre telepített Mac OS X 10.4 Tiger operációs rendszerrel is fel lehetnek vértezve.

Az új iMac G5 modellek ezenkívül gyorsabb grafikus vezérlővel és a kétrétegu lemezeket is támogató, 8x-os sebességű SuperDrive meghajtóval lettek felszerelve, valamint már alapáron 512 MB tárat tartalmaznak. Minden új iMac G5 gép tartozéka az iLife ´05 szoftver is, az Apple díjnyertes digitális-életstílus programcsomagja.


Az iMac G5 példamutató egyszerűséggel tömöríti az egész számítógépet tápegységgel és még az optikai meghajtót is a TFT képernyő alig öt centiméter vastag házába. A képernyő kiváló képminőséget kínál, a 20 colos modellen 1.680×1.050 képpont, a gazdaságos 17 colos változaton pedig 1.440×900 képpont natív felbontásban. A beépített AirPort Extreme 802.11g és Bluetooth 2.0+EDR (Enhanced Data Rate) vezeték-nélküli illesztőknek köszönhetően egyszerűen csökkenthető az íróasztalt körülvevő kábelrengeteg.

A PowerPC G5 processzor átütő teljesítményének és az akár 667 MHz-es előoldali buszrendszernek köszönhetően az új iMac G5 teljesítménye tovább nőtt, melyet akár 2 GB méretű, 400 MHz-es DDR memória és akár 400 GB háttértár is támogat. Az új modellekbe az ATI Radeon 9600 grafikus vezérlője kerül beépítésre, 128 MB dedikált tárral, mely kellő teljesítményt biztosít a legkorszerűbb játékok számára is, és igazán látványossá teszi a Tiger rendszer vizuális hatásait. A legkorszerubb csatlakozási lehetőségeket 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet vezérlő, valamint három USB 2.0 port (plusz 2 USB 1.1 a billentyűzeten), valamint két FireWire 400 port biztosítják; melyek ˝plug-and-play˝ egyszerűséget biztosítanak nem csak az Apple piacvezető iPod digitális zenelejátszója, de számtalan más kiegészítő számára is.

Minden új iMac G5 modell a Mac OS X 10.4 Tiger szoftverrel kerül forgalomba, mely a világ legfejlettebb operációs rendszerének már ötödik nagy frissítése, és több mint 200 új funkciót kínál – köztük az újszerű, mélyen integrált Spotlight keresőt és számtalan apró Dashboard kiegészítőt. Az új számítógépek mellé az Apple ingyen rendelkezésre bocsátja digitális-életstílus programcsomagjának legújabb változatát, az iLife ´05 szoftvert is; mely digitális fényképek, zenék és videók kezelését, rendszerezését, megosztását teszi lehetővé.

A legújabb iMac G5 modellek 17 colos TFT képernyővel és 1,8 vagy 2 GHz-es processzorral, illetve 20 colos TFT képernyővel és 2 GHz-es processzorral már megrendelhetők a magyarországi Apple viszonteladóknál.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés