Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rövid idő alatt megtört játékvédelem

Laptop

Rövid idő alatt megtört játékvédelem

A Sony PSP játékgépét március 24-én dobta piacra Észak-Amerikában, s körülbelül egy-másfél hónap kellett ahhoz, hogy a hozzá tartozó újfajta másolásvédelmet feltörjék.

A Sony legújabb, hordozható játékgépe, a PlayStation Portable úgynevezett Universal Media Disc-eket használ, melyen keresztül játékokat lehet a tenyérgép memóriájába juttatni. Az UMD egy újfajta másolásvédelmet alkalmaz, melyet a távol-keleti elektronikai óriás azért vetett be, hogy biztonságban tudja a kis eszközre fejlesztett játékokat a szoftverkalózokkal szemben. Ez az időszak azonban nem tartott sokáig, mert máris megtörték a védelmet.

Még a múlt hét közepén bukkantak fel az első, erre vonatkozó információk a PS2nfo.com webhelyen. Ezzel együtt egy olyan listát is közzé tettek, amelyen azon játékok neveit olvashatja az internetező, amelyek állományait teljes egészében sikerült lemásolni az UMD-kről (Ridge Racers, Wipeout Pure, Vampire Chronicles). Igaz, a játékok még nem használhatók, mivel az átlagfelhasználónak egyelőre nincs lehetősége UMD-t írni, a PSP pedig – már csak méretéből adódóan is – nem képes nagyobb méretű korongok befogadására.

Az amerikai Sony Computer Entertainment szóvivője nem kívánta kommentálni a történteket. Érdekesség, hogy a filmstúdiók egy része éppen azon dolgozik, hogy UMD formában is megjelentesse filmjeit, egyrészt éppen annak új másolásvédelme miatt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés