Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hulladékgazdálkodás az EU-ban

Laptop

Hulladékgazdálkodás az EU-ban

Az ipari-, gumi- és főképp az elektronikus hulladékok kezelése az EU-tag Magyarországon is kiemelkedő témakörré vált.

Hulladékgazdálkodás az EU-ban címmel rendezi meg III. nemzetközi szakkonferenciáját a Magyar Ipari és Környezetvédelmi Magazin (MIKM) április 21-én a Budapest Marriott Hotelben. Az ipari, gumi- és csomagolási hulladékok tárolása, szállítása, feldolgozása és újrahasznosítása lesznek a konferencia fő témái.

Magyarország településein mintegy 85 ezer tonna elhagyott gumihulladék van, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) viszont már 200 ezer tonna körülire becsüli az agyagbányákba “dugott” mennyiséggel együtt, s mindehhez évente még 35-40 ezer tonna kidobott autógumi társul.

Az ipari-, gumi- és főképp az elektronikus hulladékok kezelése az EU-tag Magyarországon is kiemelkedő témakörré vált. Dr. Rakics Róbertnek, a KvVM helyettes államtitkárának azonos című előadásával kezdődik a Magyar Ipari és Környezetvédelmi Magazin (MIKM) sorrendben ötödik, a hulladékkezelésről pedig immár a 3. konferenciája.

Az eseményen a Nemzeti Fejlesztési Hivatal elképzeléseiről, és a Nemzeti Fejlesztési Terv e témához illeszkedő folyamatairól, az EU és hazánk kapcsolatrendszerének napi menetéről dr. Halm Tamás, az NFH elnökhelyettese ad tájékoztatást. Az alumínium italdobozok szelektív gyűjtéséről az ÉAI Magyarország Kht., a hulladékégetés-konvertálás gazdaságosságáról az ECOLNET Rt., a hulladékhasznosítás koordinálásáról az ÖKO-Ferr Kht. vezető szakemberei szólnak a konferencián.

A csomagolási hulladékok feldolgozása és újrahasznosítása dr. Hornyák Margit, a KvVM főosztályvezetője ad rövid, de átfogó tájékoztatást. A termékdíjak kérdéskörét dr. Szoboszlay Miklós, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium környezetvédelmi és innovációs főosztályának vezetője ismerteti.

A MIKM konferenciák hagyománya szerint az EU pályázatokról Grónay Andreának, a GKM osztályvezetőjének tájékoztatója zárja az előadások sorát a délutáni konzultáció előtt a Budapest Marriott Hotelben, április 21-én.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés