Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új világrekord a Sun Java–Solaris 10 páros sebességpróbáján

Laptop

Új világrekord a Sun Java–Solaris 10 páros sebességpróbáján

A Sun Microsystems közzétette új SPECjAppServer2004 sebességpróbája eredményeit.

Az alkalmazásréteget vizsgáló teszten a legjobb ár-teljesítmény arányt a Sun Java System Application Server 8.1 Standard Edition érte el. A Sun rendszer standard módban mért másodpercenkénti 1202,08 jAppServer (JOPS) eredményével világrekordot állított fel. A kimagasló ár-teljesítmény arány különösen akkor volt szembeötlő, mikor a rendszer mögött a SPARC és Opteron processzoros szervereken futó Solaris 10 operációs rendszer állt. Az eredmények felhívták a figyelmet a Sun megoldás elsőrangú méretezhetőségére és teljesítményére.

A Sun Fire szervercsaládon végrehajtott sebességpróba egyben bizonyságul szolgált a Sun rendszerek magas fokú integrációs és együttműködési képességeire mind az UltraSPARC-IV, mind az AMD Opteron processzoros Solaris 10 szerverek esetében. A tesztelt konfiguráció 13 darab Sun Fire V20z szerverből állt, amelyek mindegyike két 248-as modellszámú AMD Opteron processzorból épült fel, és a Sun Java System Application Server 8.1 Standard Edition futott rajtuk. A sebességpróbán ugyancsak részvevő – és 12 darab UltraSPARC-IV jelű 1,35 GHz-es processzort tartalmazó – Sun Fire E2900 szerveren az Oracle 10g Enterprise Edition Database legújabb verziója futott.

A rendszer a sebességpróbán – az ugyancsak induló és az alkalmazásrétegben 494 dollár/JOPS-os eredményt felmutató IBM legjobb rendszeréhez képest – kiemelkedő, 164 dollár/JOPS-os ár–teljesítmény arányt ért. Összehasonlítva mindezt kitűnik, hogy a Sun megoldásával a teljes alkalmazásrétegre vetített költség 33%-áért a teljesítmény 90%-át lehet elérni.

A sebességpróba emellett megmutatta, hogy a Java System Application Server nagy terhelés mellett is képes bonyolult feladatokat kezelni. A próba során az alkalmazásszerver több mint 9400 kliensgépet szolgált ki egyidejűleg, és több mint 4,3 millió összetett tranzakciót dolgozott fel óránként.

A Sun Java System Application Server 8.1-es verziója az első kereskedelmi forgalomban kapható Java 2 Enterprise Edition (J2EE) 1.4 alapú platform. A Sun Java System Application Server az olyan kritikus fontosságú, nagy adatforgalmú üzleti alkalmazások számára kínál ideális webszolgáltatási platformot, amelyek támogatják a webszolgáltatások legújabb szabványait, nagy átbocsátóképességűek, jól méretezhetők és magas „rendelkezésre állásúak”.

A SPECjAppServer2004 sebességpróba azon összetett, nagy volumenű tranzakciófeldolgozást végző alkalmazásokat képezi le, amelyek már megszokottak a nagy számú ügyfelet kiszolgáló rendszerek esetében. A teszt az alkalmazásszerver minden lényeges alkotóelemére kiterjed, beleértve a webszervert, az Enterprise Java Beans komponenseket, az üzenetküldést, a hardvert, az alkalmazáskiszolgáló szoftvereket, a Java Virtual Machine szoftvert, az adatbázisszoftvert és a rendszer hálózati működését.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés