Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: Folytatódik a Make a Connection – Kapcsolódj be! program Magyarországon

Laptop

Nokia: Folytatódik a Make a Connection – Kapcsolódj be! program Magyarországon

A második év önkéntes projektjei több mint negyvenezer önkéntes munkaórával közel százezer embert értek el.

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány és a Nokia bejelentette, hogy sikeresen zárult a Make a Connection – Kapcsolódj be! ifjúsági civil közösségépítő program második éve, ezért a program tovább folytatódik Magyarországon.

Dr. Göncz Kinga, ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter, a program fővédnöke elmondta: „Nagyon örülök a program sikerének, mert a társadalom számára fontos, hogy a fiatalok önkéntes munkával segítsék szűkebb közösségüket, hiszen a civil értékek erősítése nélkülözhetetlen a társadalmi szolidaritás kialakulásához.”

Több tízezer tervezett önkéntes munkaórával, közel 700 önkéntes fiatal részvételével, az ország 22 településén megvalósuló programokkal folytatódik hazánkban a két éve futó civil kezdeményezés. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) és a Nokia programjának célja, hogy önkéntes munka végzésén keresztül hozzásegítse a 14-25 éves fiatalokat olyan gyakorlati készségek elsajátításához, mint például a konfliktuskezelés, problémamegoldás vagy a csapatmunka.

„A Make a Connection – Kapcsolódj be! második évében a pályázati fordulókon 31 pályamunka nyerte el a pályázatonként maximum 180 ezer Ft-os pénzügyi támogatást, valamint a programhoz kapcsolódó képzéseken való részvétel lehetőségét.” – mondta Pethe Zsolt, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány programigazgatója. „A képzéseken a fiatalok megtanulnak csoportokban dolgozni, valamint elsajátítják a projekt menedzsment és a kommunikáció alapismereteit.” – tette hozzá.

Pethe Zsolt kiemelte: „Az egyik legsikeresebb kezdeményezésünk a tavaly elindított civil percek, ezen 101 alkalommal 4.300 fiatal ismerhette meg a Make a Connection programot.”

A program második évében a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány irányításával 30 önkéntes csoport tevékenykedett. A csoportok képzésben részesültek többek között a projekt menedzsment, csapatépítés, és az adománygyűjtés terén, emellett támogatásért pályázhattak saját közösségük hasznára váló projektek megvalósításához. A támogatást nyert projektek között volt például a Hagyományos Integrált Speciális Öttusa verseny, melynek keretében fogyatékkal élő és ép fiatalok sportoltak együtt Nagyvázsonyban, vagy a szegedi EGO diáklap által szervezett Országos Ifjúsági Médiatalálkozó. A 2004-es év egyik kiemelkedő önkéntes projektje volt, mintegy 20 ezer embert ért el a nyár elején megrendezett Diavetítés – Önkéntes nap, melynek keretében 250 önkéntes fiatal vett részt a budapesti Ferencvárosban szervezett szelektív hulladékgyűjtési akcióban.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés