Connect with us

Hirdetés

technokrata

MasterCard: Művelet művelő magyarok

Laptop

MasterCard: Művelet művelő magyarok

460 milliárd Ft értékű kártyás forgalmat bonyolított a MasterCard.

Legnagyobb kártyás forgalmat a franciák, legkisebbet a litvánok értek el az idei év első kilenc hónapja alatt az Európai Unióban – számolt be a MasterCard Europe kártyatársaság, a 2004. január 1-jétől szeptember 30-ig terjedő időszak eredményeinek összesítését követően. A bruttó 2,51 milliárd dollár értékű vásárlási és készpénzfelvételi műveletet lebonyolító magyar MasterCard birtokosok összesen 17,87 millió alkalommal vették elő plasztikjukat. Számuk jelenleg 1,18 millió, ami 30,7%-os növekedést jelent 2003 azonos periódusához viszonyítva.

Lendületesen emelkedett a MasterCard márkájú kártyák száma Magyarországon és Európában az év harmadik negyedévében. Míg az európai átlagnövekedés 16%-os volt, hazánkban 30,7%-kal nőtt a plasztikok száma, és elérte az 1,18 millió kibocsátott darabot. A július elsejétől szeptember végéig terjedő időszakban a MasterCard kártyabirtokosok 6,43 millió tranzakciót hajtottak végre, ami 16,3%-kal haladja meg az előző év azonos periódusát. A kártyával elköltött és felvett összegek 11,2%-kal emelkedtek, és összesen bruttó 920 millió dolláron tetőztek.

Dunavölgyi Mária, a MasterCard Europe Közép-Kelet Európai Régió déli országaiért felelős igazgatója elmondta: „A kártyapiac az utóbbi években lendületes fejlődést produkált. Ahhoz, hogy ez a dinamika fenntartható maradjon, további szegmensek fejlesztése szükséges. Többek között a társmárka konstrukciók, valamint az üzleti és prémium kártyák további elterjedésére számítunk.”

Bár a tranzakciós volumen alakulása erőteljesen tükrözi a szezonalitást, tavalyhoz képest látványosan növekedett a kártyával lebonyolított forgalom, mely – a MasterCard márkájú kártyák esetében – inkább vásárláshoz, mint készpénzfelvételhez kapcsolódik. A mért időszakban emelkedett a műveletszám is, még ha nem is érte el a Csehországban feldolgozott tranzakció-mennyiséget.

„Célunk az elfogadó-hálózat további fejlesztése. – jegyezte meg Dunavölgyi Mária. „Míg hazánkban jelenleg 27 ezer elfogadóhely van, Csehországban megközelítőleg kétszer ennyi elfogadóhely áll a kártyabirtokosok rendelkezésére. Lengyelországban 150 ezer, Horvátországban 50 ezer ponton fogadják el kártyáinkat. Magyarországon ezért kulcskérdés az elfogadó-hálózat fejlesztése, és bízunk benne, hogy az iparág kulcsszereplői hamarosan lépéseket tesznek e téren.” – összegezte az igazgató.

Az év első kilenc hónapjában a MasterCard Europe összesen 17,87 millió tranzakciót regisztrált Magyarországon, mely 19,3%-os növekedést eredményezett 2003 azonos időszakával összevetve. A lebonyolított forgalom meghaladta a bruttó 2,51 milliárd dollárt (460 milliárd Ft), ami 15,8%-os többletet jelent tavalyhoz képest.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés