Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IVSZ elnöke tagja a Kormány kínai delegációjának

Laptop

Az IVSZ elnöke tagja a Kormány kínai delegációjának

A kínai piacon az IVSZ kiváló exportlehetőséget lát a hazai informatika számára.

A háromnapos pekingi látogatáson Medgyessy Péter miniszterelnököt és a kormánydelegációt az üzleti életet képviselő vezetők is elkísérik, amelynek tagjaként Dr. Kóka János, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke is Kínába utazott. A küldöttség elsődleges céljának tekinti a két ország gazdasági és kereskedelmi kapcsolatainak bővítését és szorosabbá tételét. Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal karöltve a kínai delegációban annak érdekében képviselteti magát, hogy a magyar informatikai iparág hazai- és exportlehetőségeit a világ legnagyobb lélekszámú piacának kiaknázásával bővítse. A hazai informatikai piac számára kiemelkedően értékes lehet a kínai piaci szoftver-export és tőkebefektetési lehetőségeinek feltárása.

Csepeli György, az IHM politikai államtitkára és Dr. Kóka János a következő napokban kínai politikusokkal, társadalmi szervezetek képviselőivel és üzletemberekkel találkozik. A tárgyalások témái között a Kínába irányuló magyar szoftver-export ugyanúgy szerepel, mint a tőkebefektetési lehetőségek feltárása, vagy a Magyarországon élő kínaiak és az ide látogató kínai turisták speciális informatikai igényeinek kielégítése. Az IHM és az IVSZ vezetői útjuk során együttműködési megállapodásokat készítenek elő a kínai kormányzat illetékeseivel, illetve az informatikai vállalkozásokat tömörítő testvérszervezettel.

Dr. Kóka János a Szövetség mind a 262-t tagját képviseli majd a kínai szaktárca képviselőjével illetve a helyi informatikai ágazat szakmai szervezetével folytatott találkozások és tárgyalások során. „Bízom benne, hogy a magyarországi szoftveripar képes bekapcsolódni a távol-keleti ország elektronikus közigazgatási rendszereinek kialakításába. A hazai kínai közösség vagy a Kínából Magyarországra érkező turisták informatikai igényei pedig az informatikai vállalkozók számára jelentenek új, eddig kiaknázatlan piacbővítési lehetőséget, amelynek azonban elengedhetetlen előfeltétele az államközi-, a vállalatközi-, és a szakmai kapcsolatok fejlesztése.”



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés