Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ˝Év legjobb európai digitális fényképezője˝

Laptop

Az ˝Év legjobb európai digitális fényképezője˝

Az EISA szakértői idén három csoportban is a Canon termékét ítélték legjobbnak. A Canon EOS 1Ds a professzionális tükörreflexes gépek kategóriagyőztese, az EOS 10D az „Év legjobb európai digitális fényképezőgépe” díját nyerte el, az év legjobb fotónyomtatójának pedig a BJ i9100-as tintasugaras printert választották.

A Canon két kategóriájában is első díjat könyvelhetett el az Európában forgalmazott digitális fényképezőgépek szakmai értékelését követően. A fotósok által is elismert EISA (European Imaging and Sound Association) zsűrije a Canon EOS 1Ds jelű digitális tükörreflexes (SLR) készülékét választotta a 2003/2004-es év „Európai professzionális digitális fényképezőgépének”, míg a szintén tükörreflexes felépítésű EOS 10D az „Az év legjobb európai digitális fényképezőgépe” díjat nyerte el. A BJ i9100-as tintasugaras printer kifejlesztéséért szintén a Canon képviselői vehették át a fotónyomtató-kategória első díját.

Az EISA szakértői az eredményhirdetés során az EOS 1Ds több jellemzőjét is elsőrangúnak minősítették, értékelésükben kiemelték, hogy a készülék a „digitális fényképezés mennyiségi-minőségi törvényének mérföldkövét képviseli, mivel arra készteti a profi fotósokat, hogy újragondolják a hagyományos filmes technikához fűződő „érzelmi” kapcsolatukat”. A 11,3 megapixeles felbontású, teljes-méretű kép fogadására alkalmas CMOS-érzékelő ugyanis olyan felbontásra képes, ami „szakmai kihívást, sőt próbatételt jelent a kisfilmes formátummal szemben, hogy minden lényeges jellemzőjében összemérje képességét a profi digitális tükörreflexes készülékek legjobb egyedével” – fogalmaztak a zsűri tagjai.

A szintén CMOS-érzékelővel épített Canon EOS 10D-t is lelkesen fogadták az EISA ítészei, akik a vonzó ár, a kitűnő felbontás és képminőség mellett a könnyű kezelhetőséget és a széleskörű felhasználási lehetőséget emelték ki, amikor felsorolták azon szempontokat, amelyek alapján a piac legjobb digitális fényképezőgépének minősítették a készüléket.

Miután mindkét fényképezőgép a Canon tükörreflexes (SLR) családba tartozik, Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője örömmel nyugtázta a mértékadó szervezet elismerését:
„Az SLR közismerten a Canon kutatás-fejlesztési öröksége, az SLR kétségtelenül a mi sztorink. A Canon vitathatatlanul a tükörreflexes technológia vezetője, Európában az SLR-piac 40 százalékát mondhatjuk magunkénak, és egyértelműen látszik, hogy a tükörreflexes képalkotás jövője a digitális készülékekben van. Érthető, hogy nagyon örülünk a díjaknak, amelyek megerősítik a Canon digitális fényképezőgépek piacán megszerzett vezető helyét, egyben hitesítik, hogy nem véletlenül kerültünk a dobogó felső fokára. Nem véletlen, hogy a nagy hírügynökségek – például a Reuters, az AFP és mások – a Canon digitális tükörreflexes készülékeivel látják el fotósaikat.”

Az EISA szakértőinek többsége a fotóminőségű nyomatok előállítására alkalmas nyomtatók kategóriában is a Canon termékeire szavazott: végül a Canon Bubble Jet i9100-as tintasugaras printerét választották a 2003/2004-es év legjobb fotónyomtatójának. Az EISA képviselői a díjkiosztáskor elmondott indoklásukban kiemelték, hogy „ez az első fotónyomtató, amely A3-as méretnél nagyobb papírméret mellett is képes 4800×1200 dpi-s felbontás, és ez egyre fontosabb szempont a profi fotográfusok értrendjében”.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés