Connect with us

Hirdetés

technokrata

Borland: alkalmazás életciklus menedzsment .NET-re

Laptop

Borland: alkalmazás életciklus menedzsment .NET-re

A Borland Magyarország egy zártkörű sajtótájékoztatón bemutatta a Borland alkalmazás életciklus menedzsment (ALM – application lifecycle management) stratégiáját Microsoft .NET keretrendszerre, amely révén felgyorsul a .NET hálózatos megoldások készítése.

A Borland ALM a szoftveralkalmazások életciklusának definíciós, tervezési, fejlesztési, tesztelési és üzembe helyezési fázisait foglalja magában. Ez a megoldás is alátámasztja a vállalat folyamatos kapcsolatát a Microsofttal, valamint abbéli elkötelezettségét, hogy az ügyfelek számára egyszerűen használható .NET hálózati technológiát biztosítson, mint a Microsoft .NET keretrendszerre készült CaliberRM, StarTeam és OptimizeIt Profiler, valamint az InterBase.

A Microsoft .NET keretrendszer ALM stratégiája a Borland C#Builder termékét is tartalmazni fogja, amely a Microsoft .NET keretrendszer első független fejlesztői környezete. Az alkalmazás életciklus fázisainak egyesítésével a Borland elébe megy a mai vállalatok egyre összetettebb igényeinek, segíti őket abban, hogy jobb szoftvereket szállítsanak rövidebb idő alatt, miközben a befektetések hozama is növekszik.

Hamarosan bevezeti a cég a Borland C#Buildert, amely egy, a C# programnyelvre épülő szabvány alapú integrált fejlesztői környezet. A C#Builder, amely a vállalati informatikai fejlesztést helyezi központba, a csapat hatékonyságának növelése érdekében tervezésközpontú fejlesztést tesz lehetővé, valamint támogatja a .NET, J2EE és CORBA közötti közvetlen együttműködést. A C#Builder ugyanakkor nagyteljesítményű natív támogatást kínál a nagyvállalati osztályú adatbázisoknak.

˝A mai üzleti környezetben a vállalatok számára egyre bonyolultabb kihívást jelent a piaci megoldások szállítása. Gyakran túlterhelik őket a specifikus termékek, és közben szeretnék kihasználni a régebbi műszaki beruházásokat, amelyek különböző platformokon és keretrendszereken futnak.˝ – mondta egy elemző. ˝Rendkívüli nyomás nehezedik ezekre a szervezetekre, hogy a piacra érési időt lerövidítsék, és az alkalmazás életciklus fázisainak integrációja segíteni fog nekik abban, hogy a csapat hatékonyságát megnöveljék, a termék leszállítását felgyorsítsák, és a befektetések hozamait is megnöveljék.˝

A Microsoft .NET keretrendszer alkalmazás életciklus korai fázisainak kezelése érdekében a Borland kihasználja a StarBase nemrég történt felvásárlása során szerzett követelmény-menedzsment és változásmenedzsment technológiákat. A Caliber RM Borland termékcsaládba történő sikeres integrációja hatékony hatáselemző és menedzsmentmegoldásokat nyújt, beleértve a testreszabható követhetési funkciókat a fejlesztés összes fázisában. Ez a vállalati szintű követelménymenedzsment termék gondoskodik arról, hogy a csapatokat a szoftveralkalmazás teljes életciklusa során értesítsék a követelmények változásairól. A Borland StarTeam egyszerű menedzsmentet és a fejlesztési eszközökhöz történő egyszerű hozzáférést tesz lehetővé, integrált támogatást nyújt a csapat megbeszéléseinek, nyilvántartásának, változtatásának, követelményeinek és feladatainak kezeléséhez. A Borland StarTeam Software Development Kit nyílt Java és COM API, amely testre szabott megoldások fejlesztését támogatja a Microsoft .NET keretrendszer alatt.

A tesztelési fázisra a cég nemrég vezette be az OptimizeIt Profiler terméket a .NET-re, mely egy olyan fejlesztőközpontú megoldás, ami a teljesítményhangolást könnyíti meg, miközben felgyorsítja a nagyteljesítményű .NET keretrendszer alapú alkalmazások leszállítását. Az OptimizeIt Profiler minden .NET által felügyelt kódot támogat, és a teljesítményprofil valós időben történő átállását teszi lehetővé.

A tesztelési fázisból az üzembe helyezési fázisra való átállásban a Borland az InterBase Borland AdatSzolgáltató (BDP – Borland Data Provider) technológiával segíti a fejlesztőket és az adminisztrátorokat – így nyomon követhetők a felhasználók és a felhasználók adatbázissal kapcsolatos tevékenységei, valamint az adatbázis teljesítmény statisztikái. A BDP a szervezetek számára azt is lehetővé teszi, hogy különböző adatbázisokat csatlakoztassanak a C#Builderhez a Microsoft .NET alapú alkalmazások kifejlesztése érdekében. A Microsoft Visual Studio fejlesztői az SQLServer for .NET Connected alkalmazások kedvező árú, megbízható és kis karbantartási igényű alternatívájaként az InterBase-t is használhatják.

A CaliberRM, a StarTeam és az OptimizeIt Pofiler termékek .NET alá és az InterBase már jelenleg is kapható, a C#Builder a közeljövőben jelenik meg.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés