Connect with us

Hirdetés

technokrata

SuSE: vállalati szervertermék az AMD Opteronhoz, elsőként

Laptop

SuSE: vállalati szervertermék az AMD Opteronhoz, elsőként

Az AMD legújabb, Opteron processzorának bejelentésével egyidőben, a SuSE elsőként jelentette be az új, 64 bites technológiára épült SuSE Linux Enterprise Servert. Ezzel egyidőben, számos rendszerintegrátorral megállapodást kötött a SuSE arra, hogy a SuSE Linux Enterprise Servert AMD Opteron alapú hardverekkel előtelepítve kínálják.

˝Csak a SuSE-nek van olyan valódi 64 bites szerverterméke az AMD Opteron processzorra, melyekhez hosszútávú rendszerkövetés jár˝ – nyilatkozott Richard Seibt, a SuSE Linux AG vezérigazgatója.

A SuSE Linux a linuxos AMD64 támogatás kifejlesztésénél vezető szerepet játszott, és a linuxos fejlesztőeszközök és felhasználói programok átültetésében is nagy szerephez jutott. A mostantól elérhető SuSE Linux Enterprise Server 8 for AMD64 kifejlesztésekor a SuSE ötvözte a nyílt forrású fejlesztőközösség erejét a hagyományos informatika szigorú termékciklus-kezelésével, a hosszútávú szoftverkarbantartással, valamint az átfogó támogatási kínálattal.

A kezdetek

2000 eleje óta dolgoznak a SuSE fejlesztői az AMD-vel közösen az Opteron technológia átültetésén, valamint koordinálják a Linux közösség eredményeit.

˝Mióta megkezdtük a 32 és 64 bites alkalmazások átültetését az Opteron processzorra, a SuSE-vel szorosan együttműködünk˝ – magyarázta Dave Dargo, a Platform Alliances igazgatóhelyettese az Oracle-nél. ˝Az első Linux-alapú szerveroperációs rendszer és az Oracle 9i közös elérhetősége az Opteron környezetre a bizonyítéka annak, hogy közös a célunk a felhasználóink IT költségeinek csökkentésében, és emellett a nagy teljesítmény, méretezhetőség és a vállalati funkcionalitás elérésében.˝

˝Az IBM DB2 Universal Database és a SuSE Linux Enterprise Server Opteron processzoron azt jelenti, hogy a felhasználók a 64 bites architektúra előnyéből valamint a 32 bites alkalmazások teljesítményoptimalizálásából egyaránt profitálhatnak.˝ – egészíti ki Lauren Flatherty, az IBM Data Management Solutions marketing igazgatóhelyettese.

Tulajdonságok és eszközök

A szoftver a UnitedLinux 1.0 ipari szabványon alapul. A SuSE közös forráskóddal fedi le az összes SuSE Linux Enterprise Server platformot, mely most már a 32 bites Intel (IA32), a 64 bites Itanium (IA64), az iSeries és pSeries, valamint a zSeries mainframe platformok mellett az AMD64 Opteron platformra is elérhető. A közös forráskód, mely minden platform alapjául szolgál, egyedi jellemvonása a SuSE-nek. A platformátfogásnak köszönhetően a SuSE Linux Enterprise Server alkalmas heterogén szerverstruktúrák konszolidálására.

A SuSE Linux Enterprise Server 8 for AMD64 minden olyan eszközt tartalmaz, mely a nagyfokú rendelkezésreállást, valamint a SAN-rendszerű (Storage Area Network) tárolórendszerek nagyteljesítményű összjátékát megoldják. Ehhez járul hozzá az optimalizált 2.4.19 rendszermagban található aszinkron I/O, többszálas memóriaelérés (multipathing) és maximálisan 600 merevlemez támogatása. A terhelésmegosztás (loadbalancing) és az O(1) ütemező a hálózat gépeiben fellépő terhelés optimális elosztását szolgálja.

A SuSE Linux Enterprise Server 8 for AMD64 64 processzorig méretezhető, és maximálisan 512 Gigabyte memóriával rendelkezhet. Ezekkel a tulajdonságokkal a szerveroperációs rendszer nagy számításigényű gépek fürtjeiben való felhasználásra kifejezetten alkalmassá vált.

A SuSE Linux Enterprise Server 8 for AMD64 egy teljeskörű, 64 bites operációs környezet a megszokott Apache, Perl, MySQL, Samba szolgáltatásokkal, mely a 32 bites és a 64 bites alkalmazások futtatását egyaránt támogatja. Ezen felül, a rendszer a C és C++ fejlesztések fordításához szükséges 32 bites x86, valamint a 64 bites AMD64 fordítókat is tartalmazza.

A SuSE Linux Enterprise Server 8 for AMD64 tartalmaz 4 CD-t, részletes dokumentációt, valamint 12 hónap szoftverkarbantartást.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés