Connect with us

Hirdetés

technokrata

Matáv 2002 – a vezetékes szegmens eredményei

Laptop

Matáv 2002 – a vezetékes szegmens eredményei

Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatójának tavalyi éves eredményeit a szélessávú technológiák elterjesztése mellett a tarifacsomagok sikere is meghatározta.

Tavaly a Matáv vezetékes szegmensének bevételei kis mértékben, 0,8%-kal 336,3 milliárd forintra nőttek, míg az EBITDA ráta 35,8%-ot ért el. A belföldi és nemzetközi forgalmi bevételek együttesen 6,2%-kal csökkentek.

A Matáv adatátvitelből és bérelt vonalakból származó bevételei 14,4%-kal emelkedtek a menedzselt bérelt vonali, ADSL és Internet-előfizetések növekedése miatt. A vezetékes vonalsűrűség és a teljes vonalszám minimális mértékben csökkent, ugyanakkor az ISDN csatornák száma 511.326-ra nőtt, ez 14,0%-os növekedést jelent 2001 végéhez képest. 2002 december végén a Matáv vezetékes vonalainak 17,7%-a ISDN volt. A „Minimál” díjcsomag az összes egyéni vonal mintegy 25%-át képviselte.

Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója tovább növelte az ADSL csatlakozások számát, mely az év végére elérte a 33.951-et. Az Axelero, a Matáv internetes leányvállalata, 43%-os piaci részesedéssel megőrizte vezető pozícióját a kapcsolt vonali Internet-szolgáltatók között. A vállalat mintegy 150.000 Internet-előfizetővel rendelkezett. Az Internet-használat aránya tovább növekedett a teljes hívásmennyiségben.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés