Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP tábla PC-je: Compaq Tablet PC TC1000

Laptop

A HP tábla PC-je: Compaq Tablet PC TC1000

A HP Tablet PC-je teljes körű PC-funkcionalitással ötvözi a Microsoft Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszer digitális tintakezelési technológiájának előnyeit.

A HP bemutatta a mobil számítástechnika gyökeres átformálójaként beharangozott Compaq Tablet PC TC1000 számítógépét. A Transmeta Crusoe processzorra épülő, széles látószögű TFT kijelzővel rendelkező Tábla PC Microsoft Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszert futtat. Bár a készülék Magyarországon is megvásárolható, egyelőre nem támogatja a magyar nyelvet. Mint azt a Terminal megtudta: a HP és a Microsoft nemzetközi szinten is szorosan együttműködik, s a fejlesztések is közösen történnek. Ezzel kapcsolatban Szelthafner Zoltán, a Hewlett-Packard Magyarország PSG szegmensének kategória menedzsere elmondta, hogy a Microsoft ígért ehhez egy alkalmazást, azonban annak megjelenési ideje egyelőre nem ismert.

Írótábla üzemmódban a Compaq Tablet PC a hagyományos toll-papír párosításhoz hasonló módon rögzíti az elektronikus tollból “folyó” digitális tintát. Ha az ember szívesebben gépel, a könnyű, eltávolítható billentyűzet segítségével pillanatokon belül jól hordozható noteszgéppé alakíthatja a Tablet PC-t. A dokkolómegoldás, teljes méretű billentyűzet és képernyő alkalmazása esetén a Compaq Tablet PC komplett funkcionalitást nyújtó asztali gépként működik. A rugalmas dokkolóállomás segítségével a felhasználó az asztalnál ülve is olyan pozícióba állíthatja a Tablet PC-t, amely mellett természetes kéztartással, kényelmesen írhat az elektronikus tollal a képernyőre.

A dokkolómegoldás azt is lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyszerre két megjelenítőt használjon. Így kibővül a munkavégzés tere, és a produktivitás növelése érdekében párhuzamosan több alkalmazás is megjeleníthető – akár opcionális második külső képernyőn, akár a Tablet PC belső monitorán, álló vagy fekvő helyzetben. A Compaq Tablet PC különleges “grab-and-go” funkciója segítségével a felhasználó zökkenőmentesen válthat az asztali és mobil környezet között.

A mindössze 2 cm vastag és 1,4 kg tömegű Compaq Tablet PC TC1000 a Windows XP Professional operációs rendszert futtató noteszgépeknél megszokott teljesítménnyel és jellemzőkkel rendelkezik. A Tablet PC a teljesítmény és az akkumulátor-üzemidő optimális kombinációját nyújtó, 1 GHz-es Transmeta Crusoe TM5800 processzort, széles látószöget biztosító (forgatható), 10,4 colos TFT-megjelenítőt, megerősített borítóüveget, Nvidia GeForce2 Go 100 nagy felbontású grafikus kártyát, beépített 802.11b vezeték nélküli LAN-képességet, maximum 60 GB kapacitású SMART merevlemez-meghajtót és USB 2.0 portokat tartalmaz.

A Compaq Tablet PC felhasználóbarát jellemzői között külön említést érdemelnek a teljes körűen programozható indítógombok, valamint az előre beállított programokhoz egygombos hozzáférést nyújtó, és az alkalmazások közötti navigációt illetve görgetést támogató “jog dial”. A Q menü segítségével a felhasználó gyorsan elérhet egyes alapfunkciókat (például képernyőfényesség beállítását, a vezeték nélküli működés belső vezérlését és a video-projektor átvitel vezérlését).

A közvetlenül a HP-től és a cég hivatalos viszonteladóitól megvásárolható Compaq Tablet PC TC1000 induló ára nettó 449.900 forint.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés