Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tőkeemelés és új igazgatósági tagok kinevezése az Axelerónál

Laptop

Tőkeemelés és új igazgatósági tagok kinevezése az Axelerónál

A Matáv a további sikeres növekedés elősegítése érdekében megemeli az Axelero saját tőkéjét, emellett Drajkó Lászlót, Simó Györgyöt, valamint Dr. Nagy Bálintot az Axelero igazgatósági tagjának nevezi ki.

A Matáv – megerősítve elkötelezettségét a magyarországi Internetpiac fejlődése iránt és figyelembe véve az Axelero elmúlt időszakban tapasztalt igen dinamikus fejlődését – úgy határozott, hogy a további sikeres növekedés elősegítése érdekében 4 Mrd Ft-tal megemeli a társaság saját tőkéjét. 2001. végén az Axelero saját tőkéje 2,5 Mrd Ft-ot tett ki.

A Matáv határozott arról is, hogy Drajkó Lászlót, az Axelero vezérigazgatóját és Simó Györgyöt, a társaság általános vezérigazgató-helyettesét, valamint Dr. Nagy Bálintot, a Matáv Csoport kommunikációs igazgatóját az Axelero igazgatósági tagjának nevezi ki.

Az Axelero piacvezető pozícióval rendelkezik az Internet három meghatározó szegmensében (üzleti, lakossági és tartalomszolgáltatás). Az Axelerónak 2002. március végén több mint 142.000 kapcsolt vonali előfizetője volt, ami 36%-os bővülést jelent a tavalyi év I. negyedévhez képest. Szélessávú internetszolgáltatását 6904 ügyfél vette igénybe, 2001. IV. negyedévhez képest ez 61%-os növekedés. Internetes oldalának, az [origo]-nak félmilliót meghaladó átlagos napi látogatottsága volt 2002. I. negyedévben. Az ingyenes nyilvános levelezési szolgáltatásának, a freemail-nek pedig a regisztrált felhasználói száma május 17-én átlépte az 1 milliót. Az Axelero 2002. I. negyedév végén a vállalati piacon átlagosan 43%-os piaci részesedéssel bírt: a kis- és középvállalati szegmensben egyaránt 47-47%-os, a nagyvállalati szegmensben 37%-os részesedést tudhat magáénak.

Az internetcélú percforgalom aránya (a 06 51-es behívószámon keresztül) a teljes helyi hívásokhoz viszonyítva 28%-ról 40%-ra növekedett 2002 I. negyedévben az előző év I. negyedévhez viszonyítva.

A Terminalnak arra a kérdésére, hogy volt-e politikai háttere a tőkeemelésnek vagy a kinevezéseknek, a Matáv Médiakapcsolatok osztályának illetékesei nemmel válaszoltak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés