Connect with us

Hirdetés

technokrata

TrustBridge: egyszerűbb azonosítási eljárások

Laptop

TrustBridge: egyszerűbb azonosítási eljárások

A Microsoft még csak terv szintjén létező szoftvere a vállalati ügyfelekre koncentrál, megkönnyítve számukra a partnereikkel tartott kapcsolatot.

Kedden jelentette be a Microsoft, hogy olyan eljáráson dolgozik, melynek használatával a cégek és alkalmazások közti felhasználói azonosítások webszolgáltatási standardokra (például a Simple Object Access Protocolra – SOAP) alapulhatnak. A várhatóan jövőre debütáló TrustBridge kódnevű tervezet egy olyan problémát igyekszik megoldani, amely kifejezetten a nagyvállalatokat érinti.

Adam Sohn, a Microsoft egyik termékmenedzsere elmondása szerint egy cégnél a sok felhasználó egyben túl sok azonosítást és jelszót is jelent, amelynek kezelése problémát okoz. Ennek menedzselésében segítene a TrustBridge, amely az általános felhasználókra szabott Passport alkalmazástól több téren is eltér. A TrustBridge például lehetővé teszi az üzleti felhasználók számára, hogy akár helyben, akár egy másik üzleti partner rendszeréből bejelentkezhessenek egy Windows-alapú környezetbe, egy egyszerű azonosító használatával.

A redmondi cég szerint a TrustBridge alkalmazásával a cégek beszállítóikkal és partnereikkel való munkája könnyebbé válhat. Például a szoftver segítségével az alkalmazottak könnyebben hozzáférhetnek a belső, bizalmas információkhoz úgy, hogy azok védelmének mértéke nem csökken.

Elemzők szerint a szoftver hozzásegítheti a Microsoftot, hogy több programot adhasson el a nagyvállalati üzletfelek számára. Ez különösen azért fontos, mert az elemzések azt mutatják, a redmondi cég szoftverei a meghirdetett biztonsági lépések ellenére még mindig eléggé sebezhetők.

Sohn elmondása szerint a Microsoft nem döntötte el, hogy milyen formában nyújtja majd a TrustBridge-et az üzleti felhasználóknak. Elképzelhető, hogy a következő operációs rendszer részeként lehet majd hozzáférni, de az sem kizárt, hogy különálló szoftverként kerül majd értékesítésre. Ennek okán természetesen az árról sincsen még információ.

Nyilvánosság elé került még a jövőben a TrustBridge-dzsel való együttműködésre felkészítendő programok listája: Passport, Visual Studio.Net, Windows .Net Server.

Létezik már ezen a téren egy kezdeményezés, a Liberty Alliance Project, amelynek egyik vezércége a Microsoft nagy riválisa, a Sun Microsystems. A szembenállás miatt azonban az azonosítás terén egyelőre nem várható egységesedés.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés