Connect with us

Hirdetés

technokrata

A WD 120 GB-os merevlemeze

Laptop

A WD 120 GB-os merevlemeze

A programok által igényelt hely egyre csak növekszik. Nem könnyű az igényeiknek megfelelni. Ilyen jellegű problémáinkra jó ideig megoldást jelenthet a WD 120 GB-os meghajtója.

A Western Digital 2000. októberében piacra dobta 100 GB-os ”Special Edition” winchesterét, melynek egyik érdekessége volt, hogy 2 MB-os gyorsítótárral rendelkezett.

Nem kellett sokat várni a következő megjelenésre, a kapacitást és a puffer méretét tovább növelték, így jött létre az új Caviar, a maga 120 GB-os kapacitásával, melyhez 8 MB-os (!) cache tartozik.

Már a 2 MB-os puffer sem számított kicsinek, de ez, a 8 MB-os talán már tényleg túlzásnak tűnhet. A gyártó szerint azonban nem az, hiszen szerintük az új modell teljesítménye meggyőző.

A tányérok percenkénti fordulatszáma 7200, mely manapság már nem kirívó érték, ugyanis ez az egyik kulcsa a magasabb teljesítménynek. A 8 MB-os puffer nagy mértékben növeli a teljesítményt, hiszen csökkenti azoknak a fizikai hozzáféréseknek a számát, melyek a lemeztányérokhoz történnek.

Szerverekben használva szintén hasznos a megnövelt puffer, hiszen az írási és olvasási parancsok gyorsabban kerülnek be a várakozási sorba, így a felhasználók hamarabb juthatnak az általuk igényelt adatokhoz.

A Western Digital ”Special Edition” Caviar 120 GB ára magasnak tűnhet, de jelenleg még kevés a felhasználó, aki ekkora igénnyel rendelkezne. Viszont azoknak akiknek ekkora kapacitásra van szükségük 389 dollárt ki kell fizetniük a készülékért.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés