Connect with us

technokrata

Új utakon jár az Intel

Laptop

Új utakon jár az Intel

A PC-eladásokból származó csökkenő bevételeket ellensúlyozhatja a távközlési felszerelések és eszközök piacának lendületesen növekedése. Ennek a trendnek a figyelembe vételével új utakra (is) indulnak az Intelnél.

”Építőelemnek” nevezik a chipgyártó cégnél azokat a szervereket, melyeket kifejezetten a az IP-alapú hangátvitellel (voice-over-IP – VoIP) kapcsolatos adatforgalom és -kezelés, valamint egyéb távközlési szolgáltatások biztosítására terveztek. Ezen szerverek nem az Intel neve alatt kerülnek forgalomba: a processzorgyártó óriás összerakja a gépeket (a házba beszereli a merevlemezt és a többi alkatrészt), majd számítógépgyártóknak eladja, akik saját belátásuk szerint módosítanak a szerver tulajdonságain (ők szerelik be a memóriát, a processzort és ők telepítik az operációs rendszert is), aztán eladják a vásárlóknak. 2002 első negyedévében várhatók az első, ilyen típusú számítógépek.

Új háború bontakozhat ki, amennyiben az Intel nagy forrásokat fordít ennek a piacnak a meghódítására: jelenleg a Sun Microsystems a domináns szereplője a többi távközlési eszközöket gyártó cégek mellett az iparágnak. A Dell egyáltalán nincs jelen szervereivel, míg a HP és a Compaq PA-RISC és Alpha processzoros gépeivel képviselteti magát a piacon.

Két Pentium III-as processzorra alapozott szerverrel debütál az Intel, a számítógépek 4,5 illetve 9 centiméteres vastagságban készülnek. 2002 közepére várhatók a Xeon processzorral felszerelt modellek, az Itanium alapra épülő sorozat pedig 2003 közepén kerülhet a piacra.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin