Connect with us

technokrata

Trillian: a csevegőprogramok királya

Laptop

Trillian: a csevegőprogramok királya

A Cerulean Studios elérhetővé tette a sokak által használt, több csevegőhálózatra is csatlakozni képes azonnali üzenőprogramjának legújabb, funkciókban bővelkedő változatát.

A Windows operációs rendszer alá készült Trillian 0.70-es verziója a korábbiakhoz hasonlóan képes egyidejűleg csatlakozni az AOL Instant Messenger (AIM), az ICQ, az MSN Messenger, illetve a Yahoo Messenger hálózataira, valamint a felhasználó által meghatározott IRC hálózatokra is. Ez felettébb hasznos, ha az ember ismerőseinek egyik fele mondjuk az MSN üzenőprogramját használja, a többiek viszont az ICQ-t, de egyes ismerősöket csak az IRC-n tudunk elérni.

Alapesetben ahhoz, hogy mindegyikükkel tudjunk kommunikálni, legalább három különböző üzenőklienst kellene telepíteni a gépre. Ezek kezelőfelülete eltérő, memóriaigényesebb a sok különálló alkalmazás egyidejű futtatása, és még számtalan hátránnyal bír, ezért érdemes kipróbálni a Trilliant.

A Cerulean által kifejlesztett program legújabb verziója már nem olyan fapados, mint a 0.635-ös verzió. Az XML technológiát használó Trillianre számtalan skint, azaz bőrt lehet letölteni, ezzel a program kinézete szabadon variálható (bár alapból sem néz ki rosszul). Az új változattal végre lehetséges a file-átvitel az összes csevegőhálózaton keresztül, át lehet venni a meglévő üzenőprogramok kontaktlistáit is automatikusan. A kliens képes kezelni több felhasználói profilt is, Windows 2000/XP platform alatt ráadásul átlátszóvá is lehet tenni az üzenetablakokat, és még azt is be lehet állítani, hogy bizonyos felhasználóktól (például munkatársak) érkező üzeneteket ugyanabba az ablakba pakolja a program.

Szerencsére a Trillian kezdőknek is szolgál újdonságokkal, ugyanis az üzenetekhez 150-féle smiley-t, illetve kis ikont lehet mellékelni, ezek némelyike még saját hanggal is bír (a kutya ikon ugat, a macska nyávog, stb.), ráadásul egyáltalán nincsenek benne reklámcsíkok, mint például az ICQ-ban. Egyetlen negatívuma: nem lehet vele ingyenes SMS-üzeneteket küldeni.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin