Connect with us

Hirdetés

technokrata

Freestart: olcsó, arányosan fizetendő, anonim Internet – megvalósuló álom?

Laptop

Freestart: olcsó, arányosan fizetendő, anonim Internet – megvalósuló álom?

Az egy éves születésnapját ünneplő Freestart komoly tervekkel készül a jövőre…

A Freestart jelenleg körülbelül 140 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik, de ez az érték napról-napra folyamatosan növekszik. Eddigi munkájának eredményeképpen a cég 2000. decembere óta több mint 75 ezer, eddig még hozzáféréssel nem rendelkező felhasználó számára teremtett csatlakozási lehetőséget az online világhoz.

A cég az elmúlt év során több mint fél milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és készen áll hamarosan további 2 milliárd forinttal növelni ezt az összeget.

A Freestart eltökélt szándéka, hogy a törvényhozók szándékával megegyezően hozzájáruljon a magyar Internet-társadalom fejlődéséhez és olcsó, a használattal arányosan fizetendő, anonimitást biztosító hozzáférést kínáljon mindenkinek. A vállalat piacra lép üzleti szolgáltatásival is. Ezekkel a lehetőségekkel – azon túlmenően, hogy hozzájárulnak a megfelelő gazdaságos működéshez – szeretnék arra ösztönözni a felhasználókat (főként az úgynevezett heavy user-eket, vagyis azokat a felhasználókat, akik havi 20 óránál többet ülnek az Internet előtt), hogy ha már megszerették az Internetet, lépjenek tovább, és használjanak számukra kedvezőbb csomagokat, amelyekkel gyorsabban, nagyobb sávszélességgel tudnak a Világhálóra kapcsolódni.

A jelenleg kínált szolgáltatások: bérelt vonali, domain és e-mail szolgáltatások, co-location, webhosting, webdesign. Természetesen a felsoroltak köre folyamatosan nő, a cég közeljövőben a következőket tervezi bevezetni (a PRÉMIUM szolgáltatások között): az ISDN 2 szolgáltatást a kis- és középvállalkozások részére és az úgynevezett FSP-t (full service package), ami teljes körű szolgáltatást foglal magában.

A Freestart képviselői ma elmondták, bár további bővítésekre lehet számítani az ingyenes szolgáltatás esetében is (növelik a portok számát, így egyszerre több felhasználó veheti majd igénybe a szolgáltatást, és ha minden jól alakul, a jövő év második negyedévére további 10 vidéki nagyvárosban lesz elérhető a Freestart). Ennek ellenére az ingyen Internet-hozzásférést tömegtermékként kívánják továbbvinni, ami természetesen azt jelenti, hogy a szolgáltatás minősége teljesen sohasem fogja elérni egy fizetős változat színvonalát.

Várhatóan még az idei év vége előtt beindulhat egy, a Freestart és az Index együttműködésének eredményeként létrejövő közös portál, de a vállalat sikeres működéséhez további partnerekre és szövetségekre lesz szükség.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés