Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel Itanium: elhárított hiba – növekvő támogatottság

Laptop

Intel Itanium: elhárított hiba – növekvő támogatottság

A Compaq-nál jelentkező hiba kijavítása után hódít az Itanium processzor.

Megjelent az Oracle adatbázis-kezelő szoftverének Itaniumra optimalizált változata, így az Intel új üdvöskéje nagy lökést kapott a még szélesebb körű elterjedtség felé. Az Itanium köré épített szerverek ugyanis eleddig (amíg híján voltak az Intel processzorára optimalizált alkalmazásoknak) nem nagyon voltak támogatottak (az Intel jelenleg a Merced kódnevű Itanium processzorát kínálja a felhasználóknak, a nagyobb teljesítményű bátyja, a McKinley 2002 közepére várható). Márpedig adatbázis-kezelésre mindig szükség van: az üzleti, illetve a website-okat kiszolgáló számítógépek hatalmas mennyiségű adatot generálnak.

Az Oracle 9i database szoftverének fejlesztői verziója ingyenesen letölthető az Oracle fejlesztői weblapjáról (Linux 64, HP-UX és Windows XP operációs rendszerek alá). Az Itanium támogatással rendelkező Oracle adatbázis-kezelő szoftvert a Dell, a Compaq és a Hewlett-Packard is támogatja.

Az Oracle 9i alkalmazás-szerverbe épített egyesített üzenetküldés segítségével akár telefonon is meghallgatható egy e-mail. A fürtözött szoftver technológia (Real Application Clusters) szintén megtalálható a programban, ezzel lehetővé válik több szervert egy munkára beállítani (így kiküszöbölhető, ha az egyik gép kiesik valamilyen okból a láncból). A technológiát költséghatékonynak tartják, mert egy nagy szerver vásárlása helyett több kisebb géppel is megoldható ugyanannak a feladatnak az elvégzése. A hardvergyártók közül a Dell a PowerEdge 6400 szerverében, a Sun Fire 280R szerverében támogatja az Oracle ezen technológiáját.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés