Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows XP alatt működésképtelen Internet-hozzáférés

Laptop

Windows XP alatt működésképtelen Internet-hozzáférés

A Windows XP nem szereti a broadbandet?

Itthon szerencsére úgy tűnik, nem okoz gondot (legalábbis nincsen értesülésünk hasonló hazai esetről), ám külföldön már többször tapasztalták a hírcsoportokban és fórumokban (köztük például a Microsoft által üzemeltetettekben is) nyilvánosságra került problémát.

Ez azoknál a felhasználóknál jelentkezik, akik DSL hozzáférésre fizetnek elő és számítógépükön Windows XP operációs rendszer fut. A 678-as hiba ugyanis annak a következménye, hogy a szolgáltató által biztosított DSL-kapcsolatot lehetővé tevő szoftver olyan régi kódsorokat tartalmaz, amely problémát okozhat Windows XP-s környezetben.

Konkrétan a PPPoE (Point to Point Protocol over Ethernet) kapcsán fordulhat elő gubanc: a Windows XP-ben használt protokolt ugyanis néhány szolgáltató (például az Earthlink vagy a Verizon) saját verziójával cseréli le. Brian Kovalesky, az Earthlinktől elismerte a probléma meglétét. Kovalesky szerint a cég által használt verzió 5.0.7-esre való lecserélése megoldja a problémát, így a szolgáltatónál javában folyik az átállás.

Briana Gowing, a Verizon képviseletében szintén közölte: tudnak a hibáról, kijelentve egyúttal, hogy nem minden felhasználójuk érintett az esetben. A konfliktus kiküszöbölésére a szolgáltató a Microsofttal együtt azon dolgozik, hogy a PPPoE egy olyan verzióját hozzák létre, amely mentes ettől a problémaforrástól.

Bob Carrick, a Carrick Solutions elnöke szerint van egy sokkal egyszerűbb módszer is: a Start Menüből a Runt kiválasztva és a command parancsot begépelve a felnyíló ablakban írjuk be a következőket: netsh interface ip reset log.txt, ezzel resetelve a PPPoE-t (mindazonáltal a felhasználók egy részénél ez sem segített, kénytelenek voltak a teljes rendszert újratelepíteni).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés