Connect with us

Hirdetés

technokrata

A TechEd Europe 2003 konferencia után

Laptop

A TechEd Europe 2003 konferencia után

Európa, a Közel-Kelet és Afrika informatikusainak közössége együtt ünnepelte a technológiai csúcsrendezvény tízéves jubileumát.

A Microsoft TechEd Europe – amely a Microsoft termékeivel és technológiáival kapcsolatos elsőszámú technikai oktatási rendezvény az EMEA-régión belül – közel 7000 résztvevő előtt nyitotta meg kapuit Barcelonában. A Microsoft TechEd Europe 2003 a 10. jubileumi alkalom az évenként megrendezett konferenciák sorában. Itt találkozhatnak egymással a régió fejlesztői és informatikusai, megoszthatják egymással a Microsoft új és készülő termékeivel kapcsolatos legújabb híreket, ismereteket. Az idei rendezvényen példátlan számú termék és speciális előadás kerül reflektorfénybe. Kiemelt figyelmet szentelnek a Microsoft Windows Server 2003-nak, a Microsoft Visual Studio .NET-nek, és a hamarosan forgalomba kerülő Microsoft Office Rendszernek.

A TechEd Europe jó keresztmetszetet ad az EMEA-régióban tevékenykedő partnerekből, ügyfelekből és fejlesztőkből álló virágzó ökoszisztémáról. A résztvevők azért gyűltek össze Barcelonában, hogy részt vehessenek a Microsoft és partnerei legújabb informatikai termékeivel és eszközeivel kapcsolatos különböző gyakorlati oktatásokon és előadásokon, aminek segítségével egyszerűbben készíthetnek és nyújthatnak jelentős hozzáadott értéket tartalmazó lehetőségeket az EMEA-régió vállalatainak és magánszemélyeinek.

A TechEd Europe 2003 nyitóbeszédét Sanjay Parthasarathy, a Microsoft stratégiáért és partnerekért felelős csoportját vezető alelnöke tartotta, amelyben az informatika lehetőségeinek korlátlanságáról beszélt. „Az elmúlt években elért technológiai eredmények jelzik, hogy az új üzleti folyamatok felderítésének lehetőségei minden korábbinál bőségesebbek” – fejtette ki Parthasarathy. „A Microsoft alapvető célja, hogy olyan szoftvereket szállítson, amelyek ügyfelei és partnerei számára az új lehetőségek széles köre felé nyitják meg az utat.”

Parthasarathy beszédében kiemelte, hogy a versenyelőny megszerzése szempontjából minden eddiginél nagyobb jelentőségre tett szert az informatika most, hogy fokozódik a szoftveriparban a verseny és a helyzet komplexitása. Részletesen kitért arra, hogy a szoftveripar hogyan változtatja meg az informatika és az üzlet együttműködését. Nyitóbeszédében felvázolta a Microsoft következő szoftvergenerációjával kapcsolatos jövőtervet, bemutatta a Microsoft és partnerei olyan eszközeit és technológiáit, amelyek komoly értéket és lehetőségeket nyújtanak a fejlesztőknek, az informatikusoknak és az infomunkásoknak.

Az Imagine Cup

A TechEd Europe 2003 látta vendégül az első „Imagine Cup” döntőjét is, amelyet a Microsoft rendez a világ legkreatívabb egyetemista fejlesztői körében. Az nyer közülük, aki a legjobb, webszolgáltatásokra épülő technológiai megoldást tervezi meg.
A világ különböző részein megrendezett regionális és helyi döntőkből bejutott 15 csapat bemutatja projektjét. Ezek mindegyike üzleti szempontból kivitelezhető vagy társadalmilag hasznos koncepciót képvisel, illetve .NET-csatolású technológiát tartalmaz. A csapatok és projektjeik kiválóan tanúskodnak arról a nagyszerű lehetőségről, amely a fiatal informatikusok előtt a szoftverek révén való integráció terén áll. A nyertes csapatok elnyerik az „Imagine Cup” trófeát, és megosztoznak az 50 000 amerikai dolláros pénzdíjon. A három győztes csapatnak Jean-Philippe Courtois adja át a díjakat.

A legendás programozók napja

A tízéves jubileum alkalmával első ízben került sor egy egész napos különprogramra, amelyet hat legendás szoftverfejlesztő előadásaiból állítottak össze. Ők olyan tanácsokat, trükköket és gyakorlati tudnivalókat mutattak be, amelyek segítségével jobb programozóvá válhatnak a résztvevők. A hat előadó:
– Don Box – aki belülről ismeri a .NET-et. Az „Essential .NET, Volume 1: The Common Language Runtime” című könyv szerzője
– Billy Hollis – a „Fast Track VB.NET” című könyv szerzője
– Juval Lowy – a „Programming .NET Components” című könyv szerzője
– David Platt – az „Introducing Microsoft .NET, Second Edition” című könyv szerzője
– Alex Homer – a „Professional ASP.NET Web Forms Techniques” című könyv szerzője
– Dave Sussman – a „Beginning Dynamic Web Sites with Web Matrix” című könyv szerzője

A legértékesebb szakemberek (MVP)

A Microsoft Most Valuable Professional (MVP) programjának célja, hogy partnerkapcsolatot építsen ki a műszaki szakemberek világa és a Microsoft között, és hogy ezt megjutalmazza. Az idén ezek az MVP-k és a programok vezetői ott voltak a helyszínen Barcelonában, és felkínálták az EMEA-régió felhasználócsoportjai, partnerei és ügyfelei részére annak a lehetőségét, hogy új technológiák és megoldások kifejlesztése révén kiszélesítsék a Microsofttal fennálló partnerkapcsolatukat.

A Microsoft TechEd Europe 10 éve

Sokan vannak, akik immár tizedszer vettek részt a Microsoft TechEd Europe konferencián.

„Kivételesen intenzív és hatékony formában tudhat meg új dolgokat az ember a lehető legtöbb Microsoft-technológiáról a lehető legrövidebb idő alatt – az irodából erre nem lenne lehetősége” – közölte Peter Bryant, aki Nagy-Britanniában dolgozik és veterán résztvevője a TechEd Europe konferenciáknak.

A rendszeres résztvevők sorába tartozó német Michael Schmidt szerint „a napi számítástechnikai problémák jelentős része megoldható egyszerűen azáltal, hogy beszél az ember a konferencia előadóival vagy a többi résztvevővel. Eddig minden konferenciáról úgy térhettem haza, hogy sikerült megoldani a legsúlyosabb problémák egy részét.”

Magyar résztvevők

Az idén egyetlen magyar cégként a Sense/Net is kiállított. A TechEd-en egyébként évek óta nem volt magyar szereplő.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés