Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közel a 4K forradalma?

Dotkom

Közel a 4K forradalma?

Egy kodek segítségével lassabb internetsebesség esetén is elérhetővé válhat a 4K tartalom.

Egyre több 4K felbontású televízió jelenik meg az áruházak polcain, a technológia tehát szépen lassan beszivárog az otthonokba. Azonban ahogy közel egy évtizede a HD őrület kezdtén is, úgy most is leginkább az elérhető tartalmak akadályozzák a terjeszkedést. Mindezt legfőképp az otthon elérhető sávszélesség okozza, a háztartásokban megtalálható internet-előfizetések ugyanis gyakran igen alacsony sebességet garantálnak, így a hálózat nem boldogulna egy 4K-s anyaggal.

4k

Mivel manapság már a hagyományos, kézzel fogható megoldások helyett az internetes alapanyagok közül választanak a tévénézők, ezért a gyenge, akadozó 4K-s anyag helyett inkább a stabil, ám alacsonyabb részletességgel bíró Full HD-s anyagokra kerülhet a választás. Ez azonban nem megfelelő a gyártók számára, hiszen így nehéz eladni az egyébként igen fejlett televíziókat.

Jó hír, hogy hamarosan megoldódhat ez a probléma, mivel kifejlesztettek egy olyan kodeket, ami sikeresen tömöríti össze a 4K felbontású anyagokat emberi mérete. A Perseus kodek esetén ez harmadakkora méretet jelent, így a 4K tartalom olyan helyekre is eljuthat, ahol eddig még problémát okozott a nagyméretű videók letöltése. Az első, komolyabb teszteken nyáron esik át a Perseus, így utána derül ki, hogy a vállalatok vajon iparági szabvánnyá erősítik-e ezt a fejlesztést. 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés