Connect with us

Hirdetés

technokrata

Százmillió dolláros kárt okoztak a számítógépes támadások a Pentagonnak

Dotkom

Százmillió dolláros kárt okoztak a számítógépes támadások a Pentagonnak

Fél év alatt több mint százmillió dollárt fordított az Amerikai Védelmi Minisztérium a számítógépes rendszere elleni támadások elhárítására. A Pentagon rendszerét államok, bűnözők és unatkozó tinédzserek is próbálták már feltörni.

Az állami számítógépes rendszerek biztonságát vizsgálta az amerikai kormány és kiderült, hogy a Pentagon több mint százmillió dollárt fordított a kibertámadásokból származó károk elhárítására és az informatikai rendszerében lévő hibák kijavítására az elmúlt fél év során. A katonai vezetők szerint a különböző bázisaikat összekötő katonai hálózatot naponta érik támadások.

“A legkifinomultabb és a legegyszerűbb módszerekkel is próbálták már feltörni a hálózatunkat. Bűnözők, unatkozó tinédzserek és más államok szakemberei is támadták a rendszerünket az elmúlt hónapok során. Volt, aki kémkedni szeretett volna, mások inkább csak meg akarták mutatni, hogy képesek betörni hozzánk.”- nyilatkozta Kevin Chilton az amerikai légierő számítógépes biztonságért felelős tábornoka az Associated Press-nek.

A tábornok nem árult el több részletet az Amerika ellen más országok például Kína által indított kibertámadásokról. A katonai vezető szerint a Pentagonnak egy jelentős összeget kellene fordítania a számítógépes biztonsági rendszerének a fejlesztésére, mivel abból a pénzből, amit a támadások után fellépő hibák elhárítására fordít már egy működő rendszert lehetne felállítani. A tábornok nem részletezte, hogy a rendszerükben észlelt hibák mekkora részét okozhatták a Pentagon munkatársainak a figyelmetlenségei és a vírusok, és mekkora részét a külső támadások.

A Pentagon állítása szerint a kívülállók több milliószor szondázzák a rendszerüket hibák után kutatva nap mint nap. A szervezetnek tavaly 1500 számítógépet kellett lekapcsolnia a hálózatáról egy kibertámadás miatt. Ezután a Védelmi Minisztérium vírusveszélyre hivatkozva megtiltotta az USB kulcsok használatát a munkatársainak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés