Connect with us

Hirdetés

technokrata

SonicWALL Firewalling: átlátható hálózati tevékenységek

Dotkom

SonicWALL Firewalling: átlátható hálózati tevékenységek

A SonicWALL Application Aware Firewalling megoldása az újgenerációs SonicWALL NSA termékekhez már elérhető a felhasználók számára.

Az Application Firewall nagymértékben növeli a hálózat teljesítményét és biztonságát az alkalmazás hozzáférés és ellenőrzés hatékonnyá tételével, így biztosítva a hálózati tevékenység átláthatóságát. A tűzfal azonosítja és osztályozza az alkalmazásokat, rálátást biztosít a felhasználó-specifikus alkalmazás és tartalom hozzáféréshez, és automatikussá teszi a szükséges ellenlépések megtételét a kockázatokkal szemben, így biztosítva a szabályok betartását és az előírásoknak való megfelelést.

A hagyományos tűzfalakkal szemben, melyek csupán a portokat és protokollokat vizsgálják, az Application Firewall lehetővé teszi a rendszer adminisztrátorok számára, hogy könnyen azonosítsák, osztályozzák az alkalmazásokat, és betartassák azokat az előírásokat, melyek az alkalmazásokra vagy alkalmazás-specifikus tartalmakra vonatkoznak. Ezek a funkciók aprólékosabb szabályozás-ellenőrzést tesznek lehetővé, meghatározva a felhasználókhoz kötött hozzáférést az alkalmazásokhoz és tartalmakhoz, porttól és protokolltól függetlenül. Míg a legtöbb egységesített kockázatkezelési (UTM) eszköz kizárólag naplózási és blokkolási funkciókat kínál, az Application Firewall a rendszeradminisztrátorok számára egy sor előre meghatározott, illetve személyre szabható funkciót kínál.

A tűzfal lehetővé teszi a rendszeradminisztrátorok számára annak ellenőrzését, hogy az alkalmazás használatából adódóan milyen mértékben foglalt a sávszélesség. Ennek segítségével blokkolni lehet az adott alkalmazást, vagy limitálni az általa felhasználható sávszélesség nagyságát, így garantálva a folyamatos, kellő mértékű sávszélességet. Ezen felül a sávszélességre vonatkozó szabályok kapcsolhatók időponthoz, felhasználóhoz vagy felhasználó csoportokhoz. Például limitálni lehet a streaming video tartalmak és hangalapú alkalmazások által használt sávszélességet munkaidőben, vagy garantálni azt, hogy a vállalat értékesítésében kulcsfontosságú alkalmazások számára folyamatosan biztosított legyen a szükséges sávszélesség.

A rendszeradminisztrátorok számára könnyen azonosíthatóvá válnak a különféle alkalmazások, használatuk blokkolása, majd ezt követően a felhasználó értesítése arról, hogy miért blokkolták az adott alkalmazást. Például egy szervezet felderítheti, mely alkalmazások vagy alkalmazás csoportok működnek nyitott portokon a tűzfalon keresztül. Az Application Firewall felderíti az ezen alkalmazások használatára tett kísérleteket, blokkolva a használatukat, majd ezt követően automatikusan értesíti a felhasználót a megfelelő módon. Így megfelelőn biztosított a szabályok betartatása, és az emberi valamint humán erőforrás hatékonyságának fenntartása. Továbbá a rendszer adminisztrátorok számára lehetőség nyílik arra is, hogy ezeket a szabályokat alkalmazások csoportjára is kiterjesszék. Meghatározhatják maguk ezeket a csoportokat vagy használhatják a SonicWALL által meghatározott ajánlásokat az alkalmazásokra vonatkozóan, az alkalmazás szignatúrák pedig folyamatosan, automatikusan frissülnek a SonicWALL által. A SonicWALL által meghatározott csoportok használatával időt takaríthatnak meg az alkalmazás azonosításban és a vonatkozó szabályok betartatásában.

Az Application Firewall elemzi az adatforgalmat is, beleértve az FTP fájl átvitelt, az elektronikus leveleket és csatolmányaikat valamint a böngésző-alapú tartalmakat. A szabályok olyan módon állíthatók fel, hogy azonosíthatók legyenek a tartalmak, így pedig meg lehessen tenni a szükséges lépéseket. Blokkolni lehet például az olyan kimenő e-maileket, melyekben szerepel a “bizalmas adat” megjelölés, vagy értesítést kap az IT csoport, amennyiben bizonyos projektekhez kapcsolódó fájlokat küldenek FTP-n keresztül. Amennyiben szükséges, automatikus értesítést is generál a rendszer a felhasználónak címezve, továbbá a szabályok köthetők felhasználókhoz, felhasználói csoportokhoz, napszakhoz, stb.

A SonicWALL Application Firewall az UTM technológiával és az NSA tűzfal teljesítményével ötvözve lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ne csupán megvédjék a teljes hálózatukat, hanem jobban is menedzselhessék üzletmenetüket. A kockázatkezelési funkciók mellett a tűzfal azon képessége, hogy azonnal különbséget tud tenni biztonságos és kártékony alkalmazások között, nem csupán az IT csoport, de a teljes szervezet hatékonyságát növeli. Az Application Firewall elérhető az összes SonicWALL NSA rendszerben, az NSA-240-től kezdve egészen a nagyvállalati szintű NSA E-7500-ig.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés