Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Scala Business Solutions egyesül az Epicor Software-rel

Dotkom

A Scala Business Solutions egyesül az Epicor Software-rel

A két cég együtt a Microsoft-technológia és a webszolgáltatások felhasználásával integrált ERP-, CRM- és SCM-megoldásokat nyújt a közepes piaci szegmens számára az egész világon.

Az Epicor Software Corporation és a Scala Business Solutions közös közleményben jelentette be, hogy a várakozásoknak megfelelően megállapodásra jutottak a két cég egyesülésére vonatkozóan. A tervezett fúzió megvalósításaként az Epicor nyilvános ajánlatot fog tenni a Scala tőkéjét képviselő minden kint lévő törzsrészvényre a 2003. november 13-i záróárnak megfelelően, a tranzakció várható halmozott értéke közelítőleg 87 millió USD lesz (ez törzsrészvényenként 3,27 eurós árnak felel meg). Ennek fejében 41,7 millió USD készpénzt és 4,1 millió általános Epicor-részvényt ajánlanak fel; a részleteket még pontosítják. Az ajánlat értelmében egy Scala részvényért 1,823 USD készpénzt és 0,1795 Epicor részvényt adnak. A Scala felügyelőbizottsága és vezetősége várhatóan javasolni fogja a nyilvános ajánlat elfogadását a részvénytulajdonosoknak. A Scala egy meghatározott időpontban rendkívüli közgyűlést szervez a nyilvános ajánlat megvitatására. Az Epicor igazgatótanácsa jóváhagyta a tranzakciót.

A nyilvános ajánlat várhatóan azután történik meg, hogy lezajlott az Epicor vizsgálata a Scala kellő gondosságáról, a Scala kézhez kapta a tisztességes ajánlatról szóló véleményt, megtörténtek az előírásos jóváhagyások, az Epicor benyújtotta az SEC (az Egyesül Államok tőzsdefelügyelete) S-4-es regisztrációs űrlapját és teljesítette a többi szokásos feltételt, többek között elfogadták az anyagi károk esetén történő módosításról (elállásról) és a vezetőség megtartásáról szóló megállapodást. Az Epicor reméli, hogy mindezek után 2003 decemberében megteheti a Scala összes kintlévő törzsrészvényére vonatkozó nyilvános ajánlatát és 2004 első negyedévében lezárhatja a tranzakciót. Az egyesülés várhatóan megnöveli majd az Epicor GAAP bevételeit 2004 második negyedévében és a 2004-es pénzügyi évben.

A tervezett fúzió eredményeképpen a Microsoft .NET platformjára és a webes szolgáltatásokra épülő együttműködő ERP-, CRM és SCM-alkalmazásokat nyújtó legnagyobb független szervezet jöhet létre a közepes vállalkozások piaci szegmensében, amely elsődleges feladatának tekinti, hogy az e szegmens szereplői számára világszerte jelentkező egyedi kihívásokra választ nyújtson. A két cég együtt fokozni tudja majd globális jelenlétét azáltal, hogy a világon már több mint húszezer ügyfél által használt integrált megoldások széles választékával világszerte kereskedelmi, tanácsadási és támogatási szolgáltatásokat nyújt a közepes és nagy multinacionális vállalatok, valamint a helyi cégek számára. Mind az Epicor, mind a Scala vásárlóit egy globális entitás segíti majd a műveleti támogatás még hatékonyabb elérésével és méretezésével, jó pozíciót teremtve számukra helyi támogatással a fejlődő piacokon és a Scala hagyományos működési területein – például Skandináviában, Oroszországban, Közép- és Kelet-Európában és Kínában. A Scala vásárlóközönsége túlnyomórészt európai, míg az Epicor vásárlói legnagyobbrészt észak-amerikaiak, ausztrálok, illetve az Egyesült Királyságból származnak. Az egyesülés eredményeképpen létrejövő új cég esetében a bevételek úgy oszlanak meg, hogy közelítőleg 52 százalék származik majd Észak-Amerikából, és 48 százalék egyéb területekről.

Az egyesült vállalkozás tervei között szerepel az iScala termékek további támogatása és fejlesztése. Hosszú távon az egyesített cég ajánlata az összes termék funkcionális összehangolásával és a .NET-es és webes szolgáltatások integrációjának kiaknázásával kerül kialakításra.

Mindkét cég továbbra is kitartóan dolgozik a Microsoft-technológiára épülő világszínvonalú szoftverek és szolgáltatások létrehozásán és piacra dobásán. Mindketten szilárd partnerei a Microsoftnak – globálisan kezelt független szoftverértékesítőként (ISV-ként) és Microsoft Global ERP Ecosystem partnerként is –, és több éve aktívan részt vesznek számos közös Microsoft fejlesztési programban és korai tesztelői kezdeményezésben.

A lebonyolítási struktúra és kiemelt információk
A következő néhány hét során a cégeknek meg kell tenniük az egyesülés véglegesítéséhez szükséges lépéseket. Ha a nyilvános ajánlat elkészítésének minden feltétele teljesül, előreláthatólag egy annak feltételeit és kikötéseit tartalmazó feljegyzés kerül kiadásra 2003 decemberében. A tranzakció várhatóan 2004 első negyedévében zárul le. A nyilvános ajánlat követelményeinek egyike az lesz, hogy a Scala törzsrészvényeinek legalább 95 százaléka felajánlásra kerüljön.

  • A tranzakció értéke várhatóan közelítőleg 87 millió USD lesz, amely részben készpénzben, részben Epicor általános értékpapírokban kerül kifizetésre, a Scala részvényeseinek védelmére 20 százalékos árcsökkenési védelemmel. Az Epicor általános papírjainak értékcsökkenése (ha az a 10,21 dolláros részvényenkénti árfolyam alá csökken) készpénzes kártalanítást von maga után az ajánlati ár módosításával.
  • Az ügylet várhatóan és közelítőleg 87 millió dolláros ára mintegy 45 százalékkal magasabb árat tartalmaz, mint a Scala-részvények 2003. november 13-i záróára, és 59 százalékkal magasabbat, mint a 30 napos átlagos részvényár.
  • A tranzakció lezárásához, amely várhatóan 2004 elején történik meg, bizonyos feltételeknek még teljesülniük kell, így például (de nem kizárólag) meg kell kapni az előírásos jóváhagyásokat, illetve a Scala-részvényesek hozzájárulását. A holland pénzpiaci felügyeletet (Netherlands Authority for the Financial Markets) és az Euronextet már értesítették a tervezett ügyletről.
  • A tranzakció eredményeképpen várhatóan létrejövő entitás éves bevétele mintegy 250 millió USD lesz, 20 ezer ügyféllel – a 11. legnagyobb ERP-szolgáltató éves bevétel alapján (az AMR 2002. évi adatai szerint).
  • A legnagyobb független középpiaci szállító, amely Microsoft-technológiát alkalmaz, élvonalbeli .NET és webes szolgáltatási termékekkel.
  • Bővül a jelenlét a legfontosabb vertikális piacokon, így például a pénzügyi szolgáltatások, a fogyasztói csomagolt áruk, a professzionális szolgáltatások, az autóipar, az ipari gépgyártás, a világítástervezés, a vendéglátás, a gyógyszeripar és a non-profit intézmények terén.
  • Megfelelő méret és globális lefedettség a multinacionális cégek kiszolgálásához értékesítési, konzultációs és erős partneri szolgáltatásokkal – közösen több mint 400 partnerrel az egész világon.
  • Működési és infrastrukturális szinergiák a G&A (általános és adminisztráció), a kutatás és fejlesztés, a létesítmények és a műszaki támogatás terén; szilárd platform és infrastruktúra a jövőbeni és taktikai felvásárlásokhoz egy konszolidálódó piacon.
  • A Scala vezetősége 1 igazgatói pozíciót kap az Epicor hatfős igazgatótanácsában.
  • A NASDAQ tőzsdén EPIC szimbólum alatti megjelenés növeli a Scala-részvényesek likviditását.
  • A tranzakciót illetően az SG Cowen Securities Corporation az Epicor tanácsadója és a Fortis Bank Corporate & Investment Banking a Scaláé.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés