Connect with us

Hirdetés

technokrata

Boldog születésnapot App Store!

Laptop

Boldog születésnapot App Store!

Július 10-én ünnepli első születésnapját az App Store, mely jelentős sikereket könyvelhet el az eltelt egy év alatt.

Az App Store nemrég ünnepelte egymilliárdodik letöltését, a legfrissebb adatok szerint több mint 50 ezer alkalmazás érhető el az Apple online boltjában. Az évforduló ünneplése alkalmából az Apple egy új iTunes szekciót hozott létre, melyben a kedvenc alkalmazásaikat, játékokat és egyéb szoftvereket gyűjtik össze.

Az iPhone alkalmazások, és az Apple értékesítési rendszerének a sikere megváltoztatta a mobilipart és több programozót is gazdaggá tett. Az amerikai cég internetes boltjába bárki feltölthet alkalmazásokat, melynek értékesítéséből befolyt összeg 70 százaléka marad a programok szerzőinél.

Az Apple boltjának a sikere a többi mobilgyártót is rávette arra, hogy hasonló oldalt hozzon létre. A Research in Motion a közelmúltban nyitotta meg az alkalmazásboltját és a Palm is saját alkalmazás bolt nyitását tervezi.

A Nokia már megnyitotta online tartalmakat és alkalmazásokat kínáló boltját, az Ovi Store-t, melyet 50 millió felhasználó érhet el. A mobilcég az Apple App Store sikerét kívánja megismételni. A rivális megoldás nagyon népszerűnek bizonyult, kevesebb mint egy év alatt több mint egymilliárd letöltést végeztek, és most a mobilgyártók és szolgáltatók, mint a Vodafone, a Nokia, vagy a Microsoft is be akarnak kerülni erre a piacra, írta meg a Reuters.

A finn gyártó boltja hétfőn kezdte el megnyitni alkalmazásboltját, először az ausztrál és szingapúri felhasználóinak. Most már nyolc országban érhető el a szolgáltatás, és a telefonszámlához lehet írni a vásárlásokat. Az AT&T tervei szerint az Egyesült Államokban még az évben elindítják az Ovi Store-t.

A Juniper Research jelentése szerint, 2014-re 25 milliárd dollárra növekszik a mobilalkalmazásokból származó bevétel. Addigra már nem csak a high-end, hanem a tömegeknek szánt mobilokban is elérhetőek lesznek alkalmazásboltok.

A jelentés szerint a bevételek túlnyomó többsége ma még az egyszeri letöltésekből származik. Azonban egyre terjednek az alkalmazásokba épített fizetős módszerek, amivel további hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokat tesznek elérhetővé, és 2011-ben már ezek adhatják a bevételek nagyobbik része. Az elemzés azt jósolja, hogy a mobilszolgáltatók is előállnak majd saját alkalmazásboltjaikkal, hogy ne csökkenjen tovább a részesedésük a tartalomszolgáltatói piacon.

Ugyanakkor a Juniper leszögezte, hogy hosszú távon az operátoroknak az adatforgalmi-díjakból származó bevételek jelenthetik a fő jövedelmet, sokkal inkább, mint a tartalomszolgáltatásból. A kutatócég szerint a játékpiac a jövőben is megmarad a legnagyobbnak a kisalkalmazásokon belül, de a hozzáadott értékkel bíró szolgáltatások terén már 2009-ben is a multimédiához és szórakoztatáshoz köthető programokból származik a legtöbb bevétel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés